Barcelona es persona a la causa dels atemptats on van resultar ferides dues santcugatenques


Temes relacionats

El ple rebutja els atemptats de Barcelona i Cambrils i agraeix la feina dels cossos d'emergència (18/set/17)

La Generalitat reforçarà la formació de les policies locals en la detecció de la radicalització gihadista ( 4/set/17)

La santcugatenca ingressada a Mútua Terrassa pels atemptats de Barcelona evoluciona favorablement ( 1/set/17)

Sant Cugat se suma a la manifestació en rebuig als atemptats (26/ago/17)

Abatut l'autor de l'atemptat de Barcelona (21/ago/17)

Els Gausacs se sumen a la condemna dels atemptats amb un pilar de 4 (21/ago/17)

Anul·lades les activitats culturals d'aquest cap de setmana (18/ago/17)

Dues santcugatenques entre els ferits a l'atemptat (18/ago/17)


  • Comparteix:

Els atemptats van tenir lloc el 17 d'agost a Barcelona i Cambrils / Foto: ACN

Els atemptats van tenir lloc el 17 d'agost a Barcelona i Cambrils / Foto: ACN

L'Ajuntament de Barcelona s'ha personat en la causa dels atemptats del 17 d'agost, on van resultar ferides dues santcugatenques. Així ho ha anunciat aquest dissabte l'alcaldessa, Ada Colau, en una entrevista al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio, on ha explicat que el consistori es persona 'com acusació particular i subsidiàriament com a acusació popular'. Just es compleixen sis mesos dels atemptats a Barcelona i Cambrils.

Colau ha assegurat que la decisió es basa en un informe de la Guàrdia Urbana sobre els danys materials i econòmics, 'els menys importants', ha dit, i també els immaterials com 'el mal a la ciutadania i la imatge de la ciutat'. Colau ha defensat que personar-se també serveix per 'acompanyar' les víctimes i 'accedir a la informació i assegurar-se que s'investiga tot, i que s'aclareix tot el que s'ha d'aclarir i per tant també les responsabilitat que se'n derivin'.

Ada Colau

És sobretot per acompanyar les víctimes i la ciutadania. També serveix per accedir a la informació i assegurar-nos que s'investiga tot.


Explicacions
En aquest sentit, el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat que 'hi ha motius per demanar explicacions a l'Estat espanyol sobre què va fer amb l'imam de Ripoll'. En una entrevista a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, Puigdemont considera que l'Estat no ha estat del tot transparent amb la informació que tenia de l'imam.

Carles Puigdemont

Crec hi ha motius per preocupar-nos i demanar explicacions a l'Estat espanyol sobre què fa fer amb l'imam de Ripoll.


Memorials
Barcelona publicarà en un web els 4.653 documents catalogats dels memorials dels atemptats del 17-A. Es podrà consultar quan es compleixi el primer aniversari dels fets mentre s’estudia quin record físic s’instal·la a la Rambla. Tots aquests objectes han estat durant aquest temps en un magatzem de la Zona Franca mentre un equip del Museu d'Història de Barcelona i de l'Arxiu Municipal els netejaven i catalogaven, i ara l'objectiu és digitalitzar-los. Conjuntament a aquests 4.653 documents caldrà sumar-hi els 8.000 objectes que la gent també va deixar en el mosaic de Miró després dels atemptats.

Entretant, el govern municipal estudia quin memorial físic es pot acabar instal·lant a la Rambla. En la mateixa entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha explicat que el memorial a les víctimes 'serà al mural de Miró' i serà d'entrada 'transitori'. Un cop s'hagi dut a terme la reforma integral de la Rambla s'hi incorporarà definitivament.

Després dels atemptats, entitats de Sant Cugat van expressar el seu condol i la junta de portaveus va emetre una declaració per rebutjar els atemptats i reconèixer la feina dels serveis d'emergència. El consistori també s'hi va sumar a la manifestació de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.