Universitaris de Sant Cugat marxen avui a un ral·li solidari pel desert del Marroc


  • Comparteix:

La cursa començarà aquest dissabte / Foto: Facebook Uniraid

La cursa començarà aquest dissabte / Foto: Facebook Uniraid

23 alumnes d'Esade Sant Cugat i una vintena més de santcugatencs, que estudien a universitats a Barcelona, marxen aquest dijous a Tànger per participar a la 8a edició del ral·li solidari Uniraid on s'entregaran més de 10 tones de material escolar a les zones més aïllades i desfavorides del desert del Marroc. La cursa, que constarà de set etapes, començarà aquest dissabte on correran 124 cotxes en equips provinents d'Andorra, Espanya i Portugal.

En aquest ral·li amateur els estudiants recorreran 2.500 quilòmetres del desert del Marroc travessant les muntanyes d'Atles fins a arribar a les portes del desert del Sàhara per tornar al punt d'inici passant per Marràqueix. Els participants correran amb cotxes de més de 20 anys d'antiguitat i 60 cavalls de potència, amb l'única ajuda d'un llibre de ruta, un mapa i una brúixola.

Un dels alumnes d'Esade Sant Cugat que participa, Marc Marques, ha explicat a Cugat.cat que concursarà amb un cotxe de l'any 1997, adaptat perquè aguanti la ruta.

Marc Marques

La gràcia d'aquest ral·li és que segueix part de la ruta de l'antic París Dakar. No poden concursar 4x4, sinó cotxes que necessiten preparació, nosaltres ho fem amb un Seat Marbella del 1997.


Cada un dels equips ha de transportar un mínim de 30 quilos de material solidari que es repartirà en gran mesura a la regió d'Al Akwam, la zona de la frontera entre el Marroc i Algèria, on es duran a terme dos projectes de millora de les instal·lacions d'una escola per proveir-hi material informàtic i plantar 250 palmeres.

La competició es basa en un sistema de puntuació on l'organització, a part de la velocitat en la conducció, també valorarà que els participants aconsegueixin patrocinadors, difusió als mitjans de comunicació i que carreguin el màxim de material solidari possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.