Dos defensors colombians dels drets humans fan avui una xerrada a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

L'alcaldessa va rebre els dos activistes. Berrocal a la seva esquerra, i Daza a la dreta / Foto: Localpres

L'alcaldessa va rebre els dos activistes. Berrocal a la seva esquerra, i Daza a la dreta / Foto: Localpres

L'Auditori de la Casa de Cultura acull aquest dimecres 'Colòmbia, la fi de la lluita armada?', una conferència amb els dos activistes colombians pels drets humans, Silvia Irene Berrocal i Edilberto Daza, que donaran la seva visió sobre la situació que s'està vivint al seu país. Berrocal i Daza van ser temporalment acollits a Sant Cugat pel Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores de Drets Humans, amb el suport d'Oxfam Intermón i l'Associació Internacional per la Pau (IAP Catalunya), ja que allà la seva vida estava en perill. L'acte començarà a les set de la tarda a l'Auditori de la Casa de Cultura i, a part dels testimonis de Berrocal i Daza, també els acompanyarà Patricia Cantarell, responsable de mobilització social d'Oxfam Intermón, que presentarà la tasca dels dos defensors i el context de pau a Colòmbia.

Silvia I. Berrocal (62) i Edilberto Daza (51) són dos defensors dels drets humans amb importants activitats a Colòmbia, amb motiu de les seves accions han patit greus amenaces i, per això, acompanyats per les entitats Oxfam Intermón i IAP Catalunya, van arribar al país el novembre de 2017 sota un programa de protecció impulsat per la Generalitat de Catalunya. Tots dos s'allotjaran a la ciutat fins a l'abril d'enguany, amb el suport de les associacions i de l'Ajuntament.

Aquesta conferència és la primera que faran els dos activistes a Sant Cugat, però es preveu que participin en altres actes per informar la ciutadania sobre la seva història i la situació a Colòmbia. En l'acte també col·laboren la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Oxfam Intermón i IAP Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.