Sant Cugat es bolca amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona


  • Comparteix:

Cartell de la commemoració d'enguany / Foto: Ajuntament

Cartell de la commemoració d'enguany / Foto: Ajuntament

El Dia Internacional de la Dona, que tindrà lloc el 8 de març amb una vaga feminista, es commemora a Sant Cugat amb la celebració d'activitats i propostes organitzades tant per l'Ajuntament com per el teixit associatiu. Així, amb motiu d'aquesta reivindicació tindran lloc xerrades, concerts, tallers, exposicions i activitats esportives. La primera proposta serà aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre a la sala El Siglo amb la sessió formativa 'Mares i filles. Aprenent juntes', a càrrec de la ginecòloga Emma Esteve.

Entre les activitats, que s'estendran fins al 14 d'abril, destaquen la inauguració divendres de la setmana que ve a les sis de la tarda a l'Ateneu de l'exposició 'Dones', de l'artista Elizabeth Quito, i la xerrada 'Canviar les imatges per canviar el món', de l'artista visual i experta en comunicació i gènere Yolanda Domínguez, que tindrà lloc el 7 de març a les sis de la tarda a la Casa de Cultura.

Cugat.cat també aporta el seu gra de sorra a la iniciativa, amb un espai al magazín 'Sant Cugat a fons' sobre 'Dones treballadores: a casa, des de casa, fora de casa', amb la col·laboració d'Albert Masià i Mar Oñate. La secció es podrà escoltar al 91.5 FM i en línia el mateix 8 de març a dos quarts de dotze del migdia.

També tindrà protagonisme la música amb el concert 'Vente Conmigo' de Las Migas, diumenge de la setmana que ve al Teatre-Auditori. D'altra banda, a l'Ateneu, la música arribarà de la mà del quartet de corda Una el mateix 8 de març. L'entitat també organitza, el 15 de març, la taula rodona 'Dones i espai públic', on hi participaran la periodista Sílvia Solanas, la músic Clara Peya, la ballarina Ana Pérez i l'activista d'Hora Bruixa Maria Gordillo.

La presidenta de l'Ateneu, Margarida Cleris, ha refermat l'aposta de l'entitat per una programació que signifiqui les dones també durant tot l'any.

Margarida Cleris

Les dones, durant l'any, són a l'Ateneu, perquè la seva participació aquí és alta.


L'última proposta de la commemoració serà el 14 d'abril durant el matí amb la renovació del mural de la Casa de Cultura.

Consulta aquí el programa íntegre del Dia Internacional de la Dona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.