Enric Ticó (FGC): 'La T-Mobilitat ha de servir per superar el sistema de corones'


  • Comparteix:

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, reconeix que és 'lògica' la reivindicació de Sant Cugat per entrar a la zona 1 del transport metropolità, i en aquest sentit assegura que la futura T-Mobilitat ha de servir per 'superar el sistema de corones'. Ticó ha confirmat que l'ATM està treballant perquè el nou títol de transport 'estigui a les nostres butxaques' a finals de 2018, i que la primera fase d'implementació afectarà tota l'àrea metropolitana de Barcelona, incloent Sant Cugat. El president de FGC ha ofert aquest dimecres la conferència de cloenda de l'exposició sobre el centenari de l'arribada del tren a la ciutat.

Enric Ticó ha defensat, en declaracions a Cugat.cat, que el sistema de transport metropolità integrat que es va implementar l'any 2000 va ser 'un gran avenç' però també admet que la T-Mobilitat ha de servir per superar-lo i donar resposta a les reivindicacions de ciutats com Sant Cugat, Terrassa o Sabadell.

Enric Ticó

És lògica la reivindicació que es fa des de Sant Cugat, perquè tothom vol pagar menys. La T-Mobilitat ha de servir per superar un sistema que va ser un gran avenç a l'any 2000.


Ticó també ha explicat que el nou títol 'intel·ligent' ha de fomentar la utilització del transport públic.

Enric Ticó

La T-Mobilitat pretén que el sistema de corones es matisi i es passi a pagar per l'ús. Afavorir l'ús del transport públic i que com més s'utilitzi més econòmic sigui.


La posada en funcionament de la T-Mobilitat acumula un retard d'uns cinc anys, ja que inicialment estava prevista per al 2013. Ticó ha aprofitat per reclamar que hi hagi un govern efectiu a la Generalitat que permeti afrontar els reptes de la mobilitat del futur, com ara l'evolució tecnològica o el canvi d'hàbits socials i culturals amb relació al transport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.