CCOO convoca una vaga parcial a Renfe els dies 19, 21 i 28 de març contra la manca de personal


  • Comparteix:

Renfe té una parada a Sant Cugat, a Coll Favà / Foto: Localpres

Renfe té una parada a Sant Cugat, a Coll Favà / Foto: Localpres

CCOO de Catalunya ha convocat una vaga parcial a Renfe per als dies 19, 21 i 28 de març contra la manca de plantilla al sector del transport de viatgers de la companyia ferroviària. La vaga afectarà sobretot els maquinistes, interventors i personal de venda a les estacions i es durà a terme entre dos quarts de vuit i dos de deu del matí i entre dos quarts de sis de la tarda i dos de vuit del vespre. Així, la circulació de combois es veurà afectada en aquestes franges horàries, han indicat fonts sindicals. A Sant Cugat, la vaga tindrà afectació a l'estació de Coll Favà, on fa aturada la línia R8, que connecta Martorell amb Granollers.

CCOO ha apuntat que les dues últimes ofertes d'ocupació de Renfe per a interventors i personal de venda a les estacions corresponents el 2016 i 2017 'han estat insuficients i centralitzades en la seva majoria' i assegura que en aquestes ofertes s'han perdut més de 40 places perquè no s'han substituït. El sindicat assenyala que, a més, s'hi afegeix la pèrdua de 30 places per a personal de venda de terminals de viatgers i estacions de Rodalies en la convocatòria, que encara està oberta, per aquest 2018.

Així mateix, el sindicat també ha reprovat que la majoria de treballadors no poden fer la formació necessària per a interventor 'per falta de relleus' i ha criticat la intenció de privatitzar el servei de Renfe Viajeros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.