Aula de So, Qgat Sud i la Xesca s'uneixen per organitzar un concert pels refugiats


Temes relacionats

L'Assemblea pels Refugiats creu que l'administració no ha respost al desig acollidor dels ciutadans (18/feb/18)

Refugees Welcome porta els dos primers refugiats a Sant Cugat i demana més suport a l'administració (16/nov/17)

Quatre estudiants santcugatencs, premiats per crear una web per conscienciar i ajudar els refugiats (24/jul/17)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Pau Alonso, de Qgat Sud, Xavier Asensio, de l'Aula de So i Joan Cabasés, de La Xesca

D'esquerra a dreta, Pau Alonso, de Qgat Sud, Xavier Asensio, de l'Aula de So i Joan Cabasés, de La Xesca

L'Aula de So i Qgat Sud amb la col·laboració de La Xesca organitzen un concert aquest dissabte a les cinc de la tarda per donar suport al projecte Refugiats Benvinguts i també per conscienciar els santcugatencs de la situació de les persones que busquen acollida i mostrar les eines amb què els ciutadans poden col·laborar per pal·liar aquesta desigualtat. El concert s'allargarà fins a les vuit del vespre, a la plaça de l'Om, i tindrà les actuacions curtes d'alumnes de l'Aula de So, amb intervencions de personalitats que tenen vinculació amb l'ajuda als refugiats, com els membres del Centre Delàs Jordi Calvo i de Stop Mare Mortum Adam Díaz.

A través del concert es pretén fer conèixer el projecte Refugiats Benvinguts que té presència a Catalunya des de 2016 i que busca persones que tinguin una habitació lliure o moblada perquè puguin acollir un refugiat. Durant la jornada, s'instal·larà una carpa d'aquesta entitat des d'on es vol fer èmfasis en com les persones, a escala individual, poden contribuir a ajudar en la crisi dels refugiats.

El membre de l'Aula de So Xavier Asensio ha explicat que des de l'escola entenen la música com un motor de cooperació i solidaritat.

Xavier Asensio

La música és art, sensibilitat i també cooperació i solidaritat i, per tant, ens solidaritzem amb una problemàtica que no és ni local ni nacional sinó que és global.


El membre de QGat Sud i Refugiats Benvinguts Pau Alonso ha explicat que actualment hi ha constància que Sant Cugat ha donat acollida a cinc refugiats. Tot i això, assegura que l'Ajuntament no té una voluntat política clara per donar suport a l'acollida de refugiats ni en qüestió d'habitatge ni en la d'oferir-los feina.

Pau Alonso

Es va parlar que es volia que Sant Cugat, si no podia acollir a nivell habitatge perquè no tenia part disponible, que ho fes per aconseguir-los feina i això també està per veure.


Alonso, ha afegit que les polítiques d'acollida de l'Ajuntament són 'elitistes i d'aparador'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.