Dos santcugatencs, detinguts per encadenar-se a la porta del TSJC


  • Comparteix:

Els manifestants es troben concentrats ara davant la comissaria de les Corts / Foto: CDR

Els manifestants es troben concentrats ara davant la comissaria de les Corts / Foto: CDR

Dos santcugatencs han estat detinguts aquest divendres, juntament amb 12 persones més, per encadenar-se a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), han confirmat a Cugat.cat el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Sant Cugat. En aquesta acció, unes 100 persones, de les quals 13 eren santcugatencs, han bloquejat l'accés a l'edifici, al passeig de Lluís Companys, en una acció sorpresa que han fet coincidir amb l'aniversari del cop d'estat del 23F. Els CDR han decidit fer nit aquest divendres davant la comissaria de les Corts on continuen retingudes aquestes 14 persones.

Per la membre de CDR Sant Cugat Patri Gotarda els fets són inadmissibles.

Patri Gotarda

Una nova jornada de repressió contra l'independentisme. És gravíssim que s'hagi detingut 14 persones per una protesta legítima.


Els manifestants han llegit un manifest que ha reclamat la llibertat dels 'presos polítics' catalans i ha apuntat contra la 'politització' dels estaments jurídics espanyols. Els detinguts locals són membres de les seccions locals de CDR i Arran.

Fins a 300 persones s'han concentrat davant la comissaria com a senyal de protesta. L'Escola d'hivern de Cal Temerari, que havia de celebrar-se aquest dissabte, ha quedat cancel·lada. Els organitzadors han pres la mesura arran de les detencions i pel fet que dos dels detinguts participaven a la iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.