El Pla del Monestir es presenta en societat amb dubtes veïnals sobre mobilitat i escombraries


Temes relacionats

L'Associació de Comerciants del Monestir diu que vianantitzar l'avinguda de Cerdanyola pot elititzar el barri (18/gen/18)

La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, principal demanda del procés del Pla del Monestir (24/feb/17)


  • Comparteix:

El Pla de Millora dels barris del Monestir i Sant Francesc s'ha presentat aquest dissabte en un trobada a la plaça de l'Om on el veïnat i les entitats, tot i celebrar en bona mesura les propostes d'aquesta iniciativa, han mostrat les seves inquietuds sobre mobilitat i entorn urbà. Concretament, els habitants de la zona estan preocupats per la reordenació dels aparcaments i pel sistema de recollida d'escombraries que s'està estudiant implantar, que seria porta a porta i sense contenidors. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha demanat paciència davant aquests canvis, els quals confia que milloraran 'el millor barri de Sant Cugat'.

El pla és fruit del treball del consistori, veïns i entitats a través d'un procés participatiu. Algunes de les 60 actuacions que se'n deriven, pressupostades en uns 11 milions d'euros, són la millora de les pistes de Sant Francesc i les vianantitzacions del carrer de la Creu i de l'avinguda de Cerdanyola. Precisament les vianantitzacions són alguns dels canvis que més debat generen. El president de l'Associació de Comerciants del Barri del Monestir, Toni Gual, ha reiterat la seva oposició a aquesta obra i ha refermat l'aposta de l'entitat per mantenir el pas dels vehicles.

Toni Gual

Volem una semivianantització, amb plataforma única i que es mantinguin les places d'aparcament.


També s'ha mostrat crític el president de l'Associació de Veïns del Barri del Monestir, Andrés Ares, que ha lamentat que el consistori no ha tingut prou en consideració les aportacions de l'enitat.

Andrés Ares

Ens han ignorat, com a associació. Tenim projectes i propostes.


Pel que fa al veïnat, els habitants de la zona veuen amb bons ulls els canvis que s'aplicaran a la zona, que creuen que milloraran la qualitat de vida. En tot cas, l'aparcament i la recollida d'escombraries són algunes qüestions que preocupen els veïns. Ho expliquen Josep Canals, Isabel Martínez i Dolors Tortosa.

Veïns

En gaudirem, sobretot la gent gran. / Treuen contenidors i haurem de deixar les escombraries a la nit. / Hi ha pros i contres.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat comprensiva amb les inquietuds que generen canvis com els que es proposen, però confia que finalment satisfaran tothom.

Mercè Conesa

Quan ens adonem que el resultat millora les condicions de vida, es redueix soroll i contaminació, es produeix un espai amable i una dinamització comercial, les reticències cauran per si soles.


L'acte ha tingut la presència de regidors del PDeCAT i d'ICV-EUiA. El president del consell de barri de Centre Est, el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor, no hi ha assistit perquè, segons ha explicat a Cugat.cat, considera 'que les festes s'han de fer quan les obres estiguin acabades'. A més, ha reclamat que es tingui més en compte l'òrgan participatiu que presideix.

La trobada, que ha aplegat desenes de persones, s'ha amenitzat amb la música en directe del grup Maio de Sal i ha acabat amb unes 'migas' a càrrec del comitè d'agermanament de La Haba - Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.