Sant Cugat prepara una cinquantena d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona


Temes relacionats

Sant Cugat es bolca amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona (21/feb/18)

El ple aprova donar suport a la vaga feminista del 8 de març (19/feb/18)


  • Comparteix:

Imatge del moment de la presentació de les activitats

Imatge del moment de la presentació de les activitats

Sant Cugat proposa una cinquantena d'activitats i propostes organitzades tant per l'Ajuntament com pel teixit associatiu amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es commemora el 8 de març amb una vaga feminista. Una desena d'entitats col·laboren en la programació, que inclou xerrades, concerts, tallers, exposicions i activitats esportives i que s'allargarà durant tot el març fins a mitjans d'abril.

La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha destacat la varietat de les propostes que s'organitzen a la ciutat.

Susanna Pellicer

Imatge, fotografia, vídeos, sopars de germanor, esport, plans d'igualtat, xerrades. Propostes diferents perquè la ciutat digui especialment aquest 8 de març que volem una ciutat amb igualtat al 100%.


El cartell de les activitats d'enguany és obra de la santcugatenca Paula Pérez, estudiant de la l'Escola Municipal d'Art i Disseny, que ha guanyat el concurs que es fa des de fa vuit anys per escollir la imatge de la commemoració. La seva proposta ha estat escollida d'entre les 51 presentades. La dibuixant santcugatenca ha explicat què volia representar amb la seva obra.

Paula Pérez Cuello

Volia representar l'empoderament de la dona, que s'ha fet més visible aquests últims anys. Volia representar la figura femenina i donar-li la importància que es mereix. Era la manera d'aportar alguna cosa de mi a aquest dia.


Entre les activitats, destaca la xerrada 'Canviar les imatges per canviar el món', de l'artista visual i experta en comunicació i gènere Yolanda Domínguez, que analitzarà la importància de les imatges en la construcció de la identitat i del gènere, així com en la perpetuació de les desigualtats. L'acte tindrà lloc dimecres 7 de març a les sis de la tarda a la Casa de Cultura.

L'esport també hi juga un paper important, en el marc de Ciutat Europea de l'Esport 2018. El 13 de març tindrà lloc la jornada 'Esport i gènere', una taula rodona i formació per a entitats esportives per facilitar que creïn un Pla d'Igualtat.

Cugat.cat també aporta el seu gra de sorra a la iniciativa, amb un espai al magazín 'Sant Cugat a fons' sobre 'Dones treballadores: a casa, des de casa, fora de casa', amb la col·laboració d'Albert Masià i Mar Oñate. La secció es podrà escoltar al 91.5 FM i en línia el mateix 8 de març a dos quarts de dotze del migdia.

Les entitats que hi participen són l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Sant Cugat, EdBuilding, l'Ateneu, l'Associació Noestasola, Eurofitness Sant Cugat, el Servei Local de Català, la delegació local d'Oxfam Intermon, el grup de dones de la Creu d'en Blau, la Fundació Vicente Ferrer, la Xarxa Transversal i la Paidos-Fundiesplai, a més del Teatre-Auditori i de l'institut Angeleta Ferrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.