Consells per afrontar la neu durant la conducció per carretera


Temes relacionats

Sant Cugat s'enfarina i es prepara per a una nevada intensa en les properes hores (27/feb/18)

L'Ajuntament suspèn les activitats municipals i activa l'alerta del Pla de Protecció Civil pel risc de neu (27/feb/18)


  • Comparteix:

Protecció Civil recomana als ciutadans evitar posar-se al volant a la carretera davant l'episodi de neu que es preveu durant les properes hores. A la carretera, cal circular per la dreta i evitar avançaments per deixar un carril lliure per les llevaneus i dur les cadenes el portaequipatges en tot el territori. És important que els conductors es mantinguin informats de l'evolució de la situació viària a través del web d'incidències del Servei Català de Trànsit (SCT) o dels perfils de Twitter (@transit i @emergenciescat) i que adoptin les precaucions necessàries.

Alguns consells per a la conducció amb neu

- Es recomana avançar la mobilitat de retorn aquesta tarda i minimitzar la mobilitat aquest dimecres al matí mentre es mantinguin les nevades i es puguin produir afectacions viàries.

- És molt important tenir en compte la prevenció i la preparació dels vehicles per afrontar amb èxit aquestes situacions, i per això cal portar al vehicle l'equipament d’hivern: rodes de contacte, cadenes, guants, roba d’abric, el dipòsit de benzina ple i el telèfon mòbil amb la bateria carregada.

Conducció amb neu:
- Conduir amb suavitat
- No frenar bruscament
- Reduir la velocitat per facilitar l'adherència i evitar lliscaments
- Augmentar la distància de seguretat
- Seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles
- No avançar si no és necessari
- Portar les cadenes per si són necessàries

Quina afectació pot tenir la neu en el nostre vehicle?
- Quan cauen els primers flocs de neu es produeixen els mateixos efectes que quan cauen les primeres gotes de pluja i transformen el paviment en una pista molt lliscant. I passa el mateix quan la neu és tova i acabada de caure.
- En arrencar el vehicle sobre neu pot ser que les rodes patinin i s'enfonsin. Per evitar-ho, posar-les en línia recta i arrencar amb segona, deixar anar molt lentament l'embragatge, mantenint una acceleració suau i constant, i no moure la direcció fins que el vehicle no estigui en moviment.
- Si baixem del vehicle per posar cadenes, cal fer-ho amb seguretat: si és possible, fora de la calçada, i si es fa al voral, cal portar l’armilla reflectora posada i col·locar els triangles de senyalització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.