La nevada deixa un Sant Cugat de postal sense incidències


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha despertat aquest dimecres tenyida de blanc per la nevada que els meteoròlegs anunciaven des de fa dies. Tot i que les primeres volves van començar dimarts al migdia, la neu no va agafar fins la matinada de dimecres quan les precipitacions van intensificar-se i el termòmetre va marcar valors negatius. Tot i l'episodi de neu, la responsabilitat de la ciutadania i les mesures preventives que han aplicat Protecció Civil i les administracions, com la restricció de la circulació de camions, la suspensió del transport escolar i la recomanació d'evitar els desplaçaments innecessaris, han evitat incidències a Sant Cugat.

L'Ajuntament s'ha reunit aquest dimecres al migdia amb els sistemes d'emergències i els cossos de seguretat i han donat per acabat l'episodi de nevades a la ciutat i han rebaixat la situació a nivell de prealerta. Ho ha explicat a Cugat.cat l'alcaldessa, Mercè Conesa, que també ha aprofitat per agrair 'la bona feina' als diferents serveis municipals que han treballat per garantir la normalitat a la ciutat.

Mercè Conesa

Donem la fase d'alerta per acabada i ens situarem encara en prealerta. Estarem pendents de si hi ha alguna persona o situació que requereixi els serveis però podem garantir l'absoluta normalitat de funcionament de la ciutat.


Les escoles bressol municipals de la ciutat no han obert les portes. Els centres educatius de primària i secundària han funcionat a mig gas i han ofert serveis mínims per a aquells infants que han pogut desplaçar-se fins l'escola caminant. Petits i grans han aprofitat per sortir al carrer a gaudir de la nevada baixant amb trineus pels turons i fins i tot fent ninots de neu. Així ho han viscut alguns santcugatencs que han parlat amb Cugat.cat.

Santcugatencs

Hem decidit agafar un trineu, de fet una pissarra, i ens estem tirant i gaudint una mica. / No he anat a l'escola i he baixat amb trineu, he jugat amb la neu i he fet guerres amb boles de neu que és molt divertit. / Hem aprofitat que està tot nevat per baixar a fer una volta.


Tot i el gruix de neu que s'ha acumulat a les parts més altes, les carreteres d'entrada i sortida a la ciutat, com la Rabassada i els Túnels de Vallvidrera han funcionat amb normalitat. De fet, pel que fa a la mobilitat, a part del transport escolar, només s'ha suspès durant unes hores la circulació de les línies L5, L3 i L4 que van fins les Planes i Valldoreix. La resta d'autobusos, rodalies Renfe i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han funcionat amb total normalitat.

Un cop acabat l'episodi de neu, les precipitacions han arribat en forma de pluja i segons les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) s'allargaran fins aquest dijous a primera hora de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.