En marxa el nou sistema d'accés de vehicles al centre vianantitzat amb lector de matrícules


Temes relacionats

Un lector de matrícules controlarà l'accés dels vehicles al centre vianantitzat a partir del març ( 2/feb/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat estrena aquest dijous un nou sistema d'accés per a vehicles al centre de vianants de la ciutat. L'Ajuntament ha substituït les pilones que fins ara regulaven el pas a aquestes zones per un sistema de càmeres de videovigilància que reconeix les matrícules dels vehicles autoritzats. Igual que fins ara, tindran accés a aquest espai les persones empadronades i les que tinguin una plaça d'aparcament a una de les nou zones amb les que està dividit el centre vianantitzat. Tampoc no han canviat les condicions per als vehicles de càrrega i descàrrega, que podran accedir-hi en l'horari habilitat. Si un cotxe o moto no autoritzat accedeix al centre vianantitzat serà sancionat. Les bicicletes no necessiten autorització.

La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, ha explicat l'objectiu del canvi.

Cristina Paraira

Tot això ho fem per tornar a endreçar l'eix de vianants, que és de prioritat pels vianants. Ens trobàvem que a vegades hi havia un abús i una mala utilització.


Per entrar a aquesta zona caldrà aturar el vehicle abans del semàfor. Una càmera llegirà la matricula i comprovarà a la base de dades que està autoritzada. Si és el cas, el semàfor passarà de vermell a taronja intermitent, el vehicle podrà entrar i disposarà d'un màxim de vint minuts per parar.

Per cada domicili o aparcament es podran acreditar un màxim de quatre vehicles. En el cas puntual que algun veí necessiti un permís extra ho haurà de justificar i si l'Ajuntament ho considera oportú, se li concedirà un permís extra. De tota manera, i pels casos excepcionals que es puguin produir, es mantenen els intèrfons que hi ha als accessos que comunicaran directament amb el centre de control des d'on es donarà permís, si s'escau, als vehicles no autoritzat per accedir a la zona. En aquest sentit Paraira ha específicat que hi haurà un període d'adaptació.

Cristina Paraira

Ara hem de donar temps perquè la gent pugui actualitzar les dades de les matricules, comprovar que el sistema funciona bé, veure quin ús es fa de l'intèrfon... Donarem un petit marge per donar temps a tothom per actualitzar les dades.


Si els residents a l'àrea vianantitzada han d'autoritzar algun vehicle nou o modificar la informació ho poden fer a través del web de l'Ajuntament o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.