El Comitè de Vaga Feminista porta per primera vegada la mobilització a Sant Cugat


Temes relacionats

El ple aprova donar suport a la vaga feminista del 8 de març (19/feb/18)


  • Comparteix:

El comitè ha presentat la jornada aquest diumenge

El comitè ha presentat la jornada aquest diumenge

La vaga feminista convocada per al 8 de març, Dia de les dones treballadores, tindrà incidència a la ciutat per primera vegada de la mà del recentment constituït Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat. El col·lectiu crida la ciutadania a participar dels actes previstos per aquest dijous a la ciutat, entre els quals hi haurà una cercavila i una manifestació, un dinar popular i una concentració abans de desplaçar-se a la convocatòria de Barcelona.

D'aquesta manera, el comitè promou la vaga feminista a la ciutat. La membre Carlota Picanyol ha recordat alguns dels motius pels quals es fa necessària la protesta.

Carlota Picanyol

Les dones som explotades en l'entorn familiar i laboral. A la feina parlem de precarietat. Cobrem menys que els homes i ens afecta a totes de manera transversal.


Des del comitè local, també recorden que les dones no estan correctament representades a l'esfera pública. Les seves reivindicacions tenen el suport d'altres col·lectius locals com Cal Temerari, la CUP, la Xesca, Arran i Hora Bruixa. A més, el ple municipal també dóna suport a la vaga feminista.

El Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat neix arran de diverses assemblees a la ciutat, l'última de les quals tindrà lloc aquest dilluns a les set de la tarda al Club Muntanyenc Sant Cugat. Han impulsat activitats com un taller de davantals aquest diumenge i per dimarts animen a sumar-se a la Marxa de Torxes que tindrà lloc a Terrassa.

Actes a Sant Cugat amb motiu de la vaga feminista
- 7h Piquets a la plaça de Doctor Galtés.
- 9-12h Espai familiar a Cal Temerari amb tallers.
- 12h Cercavila des de la plaça de Lluís Millet.
- 14h Dinar popular a la plaça 1 d'Octubre (plaça del Rei).
- 17.30h Concentració unitària a la plaça d'Octavià per assistir a la manifestació de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.