Una aplicació facilitarà les dades d'accessibilitat de tots els comerços de Sant Cugat


Temes relacionats

L'accessibilitat als comerços, en el punt de mira de l'Ajuntament (28/nov/06)


  • Comparteix:

L'Ajuntament digitalitzarà les dades sobre l'accessibilitat i característiques de tots els establiments a través de l'aplicació gratuïta Mapp4all. L'aplicació, que funciona arreu del món, és un servei col·laboratiu que situa en el mapa el grau d'accessibilitat 'transversal' del teixit comercial a través dels mateixos usuaris. El consistori ha contractat dues persones mitjançant el Servei d'Ocupació Municipal (SOM) que comprovaran 'in situ' les característiques i prestacions dels comerços. El projecte rep el suport de 20.000 euros de l'Obra Social de la Caixa.

L'aplicació Mapp4all també permet localitzar i afegir informació d'un establiment d'acord a 10 categories d'accessibilitat, tant física com sensorial, i dóna resposta a les necessitats de la ciutadania. A més de persones amb discapacitat, ja sigui motora, auditiva o visual, també se'n poden beneficiar ciutadans amb mascotes, amb infants i amb al·lèrgies alimentàries, entre d'altres. Ho explica el director general i fundador de Mapp4all, Josep Esteba.

Josep Esteba

El que volem fer és facilitar informació sobre l'accessibilitat universal, entenent-la des de la vessant de les necessitats de les persones. No només el sector de la discapacitat, ens implica a tots d'una manera transversal.


L'Ajuntament ha explicat que el projecte té les característiques perquè Sant Cugat faci un 'pas endavant' com a ciutat intel·ligent i posa la tecnologia a disposició de la gent. La tinenta d'alcalde d'Innovació, Joana Barbany, assegura que la recollida de dades també servirà per fer una diagnosi del punt en què es troba la ciutat en l'àmbit de l'accessibilitat.

Joana Barbany

Les dades que traiem d'aquesta tecnologia les farem servir. A través d'una anàlisi podrem saber si Sant Cugat està pitjor o millor que altres ciutats, si hi ha barris millor o pitjor preparats en aquest sentit o si cal fer alguna actuació concreta.


L'aplicació està disponible per als sistemes operatius Android i iOS i es pot consultar en nou idiomes diferents. Les dades estaran enllestides d'aquí a sis mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.