L'esbarjo i l'entorn urbà, principals beneficiaris de la lliure disposició de Mira-sol


  • Comparteix:

La trobada s'acull al Casal de Mira-sol

La trobada s'acull al Casal de Mira-sol

La millora dels espais d'esbarjo i de l'entorn urbà a Mira-sol és la destinació principal del pressupost de lliure disposició del districte. El consell de barri ha donat llum verda aquest dimecres per unanimitat als vuit projectes més votats al procés participatiu al qual s'havien sotmès 14 i on s'han registrat 1.149 vots. La cobertura de la pista de Mas Gener, pressupostada en 15.000 euros, també s’inclou en aquesta partida tot i que ha estat inclosa directament pel consell d’entitats de la zona.

És la primera vegada que Mira-sol ha posat en pràctica aquest sistema per al pressupost de lliure disposició, dotat de 75.000 euros (67.000 per a inversions i la resta per a despeses ordinàries). La presidenta del consell de barri, Carmela Fortuny, ha celebrat l’experiència.

Carmela Fortuny

Hi ha hagut més de 1.000 vots. És una bona eina perquè tota la ciutadania pugui votar.


Els vocals de l’òrgan participatiu han compartit les bones vibracions, però han manifestat que cal millorar la comunicació per incrementar la participació. Neus Valero és la representant de Cs al consell.

Neus Valero

El problema que tenim és que no tenim cultura de participació. Això passa a tots els processos participatius que s'estan fent.


Projectes aprovats
- Redacció del projecte del cobriment de la pista de Mas Gener (15.000 euros) - Acordat pel consell d'entitats
- Tendals naturals o artificials per fer ombra a les zones de joc infantil (5.000 euros) - 176 vots
- Parc infantil a l'entorn de l'escola Catalunya (10.000 euros) - 142 vots
- Pista esportiva a Can Mates Oest (24.000 euros) - 123 vots
- Adaptació del pont de Can Rabella (14.500 euros) - 119 vots
- Projecte educatiu sobre el camí escolar a l'escola Catalunya (6.000 euros) - 98 vots
- Instal·lació de bancs a l'entrada de les escoles (5.100 euros) - 89 vots
- Instal·lació de taules de tennis taula a l'espai públic (6.000 euros) - 75 vots

Més temes
A la sessió s'ha exposat que l'equip de govern demanarà el suport del ple per demanar un requeriment al ministeri de Foment sobre l'estat de l'estudi per pal·liar el soroll de l'autopista al pas per Mas Gener. Aquest punt ha tingut la participació del regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, i del portaveu del PP, Álvaro Benejam, que ha explicat que el seu partit va mantenir converses amb el govern espanyol perquè intervingués en aquesta situació.

El consell de barri també ha actualitzat el progrés per a la construcció del complex esportiu de la zona. El mes passat va publicar-se l'anunci per triar el despatx d'arquitectura que redactarà el projecte. El termini acaba aquest dijous i la idea és que el projecte es redacti en quatre mesos una vegada es triï l'autor. La licitació té un pressupost de més de 230.000 euros.

Pel que fa a la construcció del carril bici a Mira-sol, s'ha anunciat que tindrà tres itineraris: de Can Cabassa a l'escola Catalunya i de l'escola Turó de Can Mates a l'estació de FGC del districte i al camp de futbol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.