Un piquet de la vaga feminista talla durant una hora i mitja l'estació de FGC de Sant Cugat


  • Comparteix:

Un piquet de la vaga feminista ha tallat les vies del tren a l'estació de FGC de Sant Cugat durant una hora i mitja del matí. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha decidit aturar el servei i ha tancat les estacions de la línia Barcelona-Vallès per evitar aglomeracions. Minuts abans de les nou els Mossos d'Esquadra han desallotjat pacíficament les vies i s'ha reprès el servei, que ha funcionat fora de l'horari habitual fins al migdia.

Les vaguistes s'han reunit a les set del matí a la plaça del Doctor Galtés per dirigir-se cap a l'estació i tallar les vies d'accés, una acció que només s'ha interromput breument per deixar passar un tren de la línia de Terrassa que s'havia quedat a mig camí de l'estació. Els afectats pel tall han expressat majoritàriament el seu suport a l'acció reivindicativa, tot i que amb el pas dels minuts alguns viatgers s'han impacientat i han reclamat insistentment als Mossos que desallotgessin les manifestants, fet que ha provocat alguns moments de tensió. Alguns viatgers han expressat les seves opinions als micròfons de Cugat.cat.

Ciutadans

Últimament es tallen molt les vies per totes les manifestacion però aquesta vegada ho entenc. / Tot el suport i el que faci falta, s'ha de demostrar que sense les dones el món queda parat. / Em sembla molt bé que es manifestinc però no que tallin la via del tren.


Finalment, les manifestants han abandonat les vies i els Mossos n'han identificat nou. La membre del comitè de vaga Anna Sala ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu és posar de manifest la importància de la dona.

Anna Sala

La idea era una mica aturar ni que fos simbòlicament el transport cap a les feines. Hi ha moltes dones que volen fer vaga però no poden.


El comitè preveu més actes durant el dia com a prèvia a la manifestació de la tarda a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.