Sant Cugat surt més que mai al carrer per sumar-se a les reivindicacions feministes


Temes relacionats

Més d'un centenar de persones es concentren a l'ajuntament per commemorar el Dia de la Dona ( 8/mar/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha sumat a la jornada de vaga i d'aturades feministes amb diverses accions a diferents punts en el que ha estat la resposta més participativa en un 8 de març. El paper essencial de les dones en la societat, les desigualtats i discriminacions tant laborals com en l'espai domèstic i públic, el dret a decidir sobre el propi cos i la denúncia de totes les violències i assetjaments masclistes han estat algunes de les reivindicacions incloses en el manifest, les pancartes i els càntics escoltats durant tot el dia pels carrers de la ciutat. Les dues manifestacions convocades han reunit cadascuna, tant al matí com a la tarda, al voltant d'un miler de persones.

A primera hora del matí, un piquet ha tallat les vies del tren a l'estació de Ferrocarrils de Sant Cugat i la circulació ha estat aturada durant una hora i mitja. Poc abans de les nou, els Mossos d'Esquadra han desallotjat les vies i s'ha reprès el servei, que ha funcionat fora de l'horari habitual fins al migdia.

Alguns viatgers han expressat les seves opinions als micròfons de Cugat.cat.

Ciutadans

Últimament es tallen molt les vies per totes les manifestacion però aquesta vegada ho entenc. / Tot el suport i el que faci falta, s'ha de demostrar que sense les dones el món queda parat. / Em sembla molt bé que es manifestinc però no que tallin la via del tren.


Durant el matí, les vaguistes han fet diferents piquets informatius pel centre, sobretot, en comerços i establiments de restauració. Als polígons no hi ha hagut cap incidència, excepte un piquet a les instal·lacions de TVE. De la seva banda, les JERC han fet una acció a la plaça dels Quatre Cantons contra la invisibilització de les dones en diversos àmbits de la societat.

La manifestació més nombrosa
Al migdia, més de 1.000 persones s'han sumat a la manifestació convocada pel Comitè de Vaga Feminista, la més nombrosa en un 8 de març a Sant Cugat. La membre d'aquest comitè Cristina Cabasés ha celebrat els registres d'assistència i ha fet una crida a no aturar-se per mantenir vives les reivindicacions.

Cristina Cabasés

Estem molt contentes, la nostra valoració és positiva. La vaga ha sigut un èxit, la manifestació ha estat la més nombrosa en una vaga feminista a Sant Cugat i esperem que poguem seguir fent coses tot l'any.


A la tarda, la convocatòria unitària de partits d'esquerra -ERC, les JERC, Dones amb Iniciativa, Podem, PC i MES- juntament amb entitats i el mateix comitè de vaga, ha reunit prop d'un miler de persones sota el lema 'Ens volem lliures, ens sabem combatives'. Algunes de les participants a la marxa han remarcat la necessitat de seguir lluitant contra les desigualtats.

Anna Costa / Ona Serra

Les dones som aquí i tenim els nostres drets. No podem cobrar menys, ni fer les pitjors feines. / He fet vaga a l'institut i he vingut a les dues manifestacions per fer veure que si la dona s'atura, la ciutat s'atura.


La concentració s'ha iniciat amb una petita actuació del grup Cantem les 40 a la plaça d'Octavià i, des d'allà, la marxa s'ha dirigit a la plaça de Lluís Millet, on ha tingut lloc la lectura del manifest i una última actuació musical. Molts dels assistents han agafat després els ferrocarrils per dirigir-se cap a la manifestació de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.