La Campanya de Medicaments Solidaris recapta 630 euros el primer dia amb un descens respecte altres anys


Temes relacionats

Nou farmàcies de Sant Cugat col·laboren amb el Banc Farmacèutic per ajudar a la recollida de medicaments ( 4/mar/17)


  • Comparteix:

La farmàcia Santa Maria és una de les tres participants santcugatenques

La farmàcia Santa Maria és una de les tres participants santcugatenques

L'11a Campanya de Medicaments Solidaris ha recaptat aquest dissabte 630 euros en el primer dia d'iniciativa a través de la venda de 252 cupons de dos euros i mig cadascun. Tres farmàcies santcugatenques han participat en aquesta edició que es pot allargar fins divendres que ve i que enguany s'ha centrat en la recollida de diners i no en la de medicaments sense recepta.

Segons el Banc Farmacèutic, encarregat d'organitzar la campanya, el canvi de sistema de recollida ha fet que les persones fossin 'més reticents' en alguna de les farmàcies participants. Tot i això, la coordinadora del Banc Farmacèutic de Sant Cugat, Montserrat Moral, valora el resultat de la jornada i considera que s'han 'superat les expectatives'. Moral ha explicat que l'objectiu principal de la campanya és visibilitzar el problema de la pobresa farmacèutica de les persones que han de triar entre menjar i medicar-se.

Montse Moral

Aquesta jornada era començar de zero cap a una nova direcció. L'objectiu prioritari era donar a conèixer la pobresa farmacèutica. Érem conscients que no es recollirien tants diners com es recollien abans amb medicaments.


De la seva banda, Jesús Manel Pérez, farmacèutic a la Farmàcia Santa Maria, una de les tres participants, destaca el caràcter solidari de l'establiment i de Sant Cugat.

Jesús Manel Pérez

Sempre intentem participar en tot el que siguin jornades solidàries. Ens agrada dir que una farmàcia no només és un establiment sanitari, és un establiment per ajudar la societat i aquest poble.


Els fons recaptats van destinats al Fons Social de Medicaments amb l'objectiu d'ajudar a les persones que no es poden permetre una medicació crònica per falta de recursos econòmics. Des de l'organització, que es fa arreu de l'Estat espanyol, buscaven aquest any centrar-se en l''ajuda directa' a les persones i no a entitats socials. Les tres farmàcies de Sant Cugat que participen en la campanya aquest any són la Farmàcia Cullell,, la Farmàcia Parc Central i la Farmàcia Santa Maria.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.