L'Hospital Universitari MútuaTerrassa és el més ràpid de Catalunya en actuar davant un ictus


  • Comparteix:

Dos metges mirant els informes d'un pacient a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa / Foto: ACN

Dos metges mirant els informes d'un pacient a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa / Foto: ACN

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), que dóna servei a Sant Cugat, és el centre mèdic de Catalunya més ràpid davant d'un cas d'ictus. El centre vallesà presenta un temps mitjà d'actuació de 26 minuts davant un Codi Ictus, 12 minuts inferior a la mitjana dels 25 centres catalans que també administren el tractament intravenós segons les dades de l'últim informe del Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral del departament de Salut.

El document també explica que l'HUMT va atendre l'any passat 234 Codi Ictus i va derivar 59 pacients a l'Hospital Clínic de Barcelona on van rebre un tractament amb trombectomia intraarterial, ja que actualment l'hospital no disposa d'aquesta medicació.

El centre hospitalari va implantar el Codi Ictus el 2006 i des dels darrers quatre anys ha ocupat la primera o la segona posició del rànquing.

Què és un ictus cerebral?
L'ictus és la primera causa de mort en la dona i la segona a nivell global i la primera causa de discapacitat física en adults. La dolència es produeix quan un trombe obstrueix una artèria i impedeix que el flux de sang i oxigen arribi a la regió cerebral que depèn d'aquest vas sanguini. Els científics estimen que per cada minut que passa sense que arribi sang i oxigen al cervell moren prop de dos milions de neurones.

La rapidesa d'actuació en aquests casos és un factor clau per a la recuperació del pacient, també per millorar el pronòstic per afectats per un ictus agut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.