Primers resultats positius del projecte per limitar la reproducció de senglars per reduir-ne la població


Temes relacionats

Participació santcugatenca a la primera prova pilot d'Europa per inhibir senglars (15/feb/16)


  • Comparteix:

El projecte vol minvar la població de senglars prop d'àrees urbanes / Foto: ACN

El projecte vol minvar la població de senglars prop d'àrees urbanes / Foto: ACN

Els resultats preliminars de l'estudi científic que s'està realitzant des de la UAB per reduir la reproducció dels senglars que viuen en àrees urbanes i periurbanes, com Sant Cugat, són positius, segons l'investigador que el dirigeix, el santcugatenc Manel López. De moment, cap de les femelles que s'han recapturat després d'injectar-los la vacuna ha tornat a gestar i els mascles també presenten un 40% menys de testosterona. López s'ha mostrat satisfet amb l'avenç de l'estudi i ha assenyalat que algunes ciutats d'arreu del món ja s'han interessat pel sistema.

L'objectiu del projecte del Grup de Recerca sobre Infertilitat (GRI-BCN) de la Facultat de Veterinària de la UAB és doble, tant evitar la gestació en femelles com reduir la testosterona dels mascles, un fet que redueix el terreny que recorren a la recerca de la reproducció. Així es podrà minvar el nombre d'exemplars propers a les zones urbanes i evitar incidents amb persones quan s'acosten. De moment, però, encara és d'hora per treure conclusions sobre l'afectació en el nombre d'accidents. López ha assenyalat que es tracta del proper objectiu de l'estudi.

Manel López

Hem d'analitzar si realment les incidències s'han reduït o no. Però els resultats són molt preliminars, només portem un any. El 2019 tindrem tres anys acumulats i molt informació.


En total, s'han estudiat prop de 100 animals, 60 dels quals havien rebut la vacuna. Al projecte, que s'allargarà encara dos anys més, també hi participen els Ajuntaments de Sant Cugat, Terrassa, Matadepera i Vacarisses, a més de la Diputació de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.