Els nivells de diòxid de nitrogen es mantenen estables a Sant Cugat tot i l'augment de trànsit


Temes relacionats

L'Ajuntament instal·la un panell per mesurar la qualitat ambiental a Francesc Macià (15/nov/16)


  • Comparteix:

Una de les estacions de qualitat de l'aire repartides per Catalunya / Foto: Generalitat

Una de les estacions de qualitat de l'aire repartides per Catalunya / Foto: Generalitat

Els nivells de diòxid de nitrogen a l'aire a Sant Cugat es mantenen estables tot i l'augment de trànsit derivat del creixement de l'activitat econòmica. Les dades de l'estació de mesura de qualitat de l'aire de la Generalitat, situada als Jardins de Sant Francesc, ofereixen una mitjana de 27 micrograms per metre cúbic, per sota del màxim permès legalment de 40. Aquest límit s'ha superat una sola vegada, un fet que la directora general de qualitat ambiental i canvi climàtic de la Generalitat, Mercè Rius, atribueix a unes 'obres puntuals'.

El diòxid de nitrogen prové sobretot de la combustió de vehicles. Pot provocar problemes coronaris i respiratoris i està associat també a la mort prematura. Per reduir la contaminació, Mercè Rius fa una crida a fer canvis en la mobilitat per no només estabilitzar els nivells, sinó per aconseguir rebaixar-los.

Rius també ha assenyalat l'anomenat 'dieselgate', les irregularitats en les medicions d'emissions de vehicles dièsel, com a complicació a l'hora de reduir el diòxid de nitrogen en l'aire.

Mercè Rius

Hi ha una part que hauríem d'haver millorat. El que sí hem aconseguit és frenar les emissions. En general, tenim valors iguals o un pèl inferiors quan sabem que tant la mobilitat com l'activitat econòmica s'ha disparat.


L'estació santcugatenca és una de les estacions anomenades de fons, allunyades de trànsit i indústria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.