Els extreballadors que van recuperar el patrimoni material de Delphi, Premi Gausac de Cultura


Temes relacionats

L'Arxiu Municipal de Sant Cugat custodiarà el llegat documental i material de Delphi (24/gen/17)

Un grup d'extreballadors de Delphi s'organitza per salvar l'arxiu de l'empresa (13/oct/16)


  • Comparteix:

Els distingits, al Xalet Negre

Els distingits, al Xalet Negre

La revista 'Gausac', editada pel Grup d'Estudis Locals (GEL) amb la col·laboració de l'Ajuntament, ha atorgat el Premi Gausac de Cultura als cinc extreballadors que van recuperar el patrimoni material de la desapareguda Delphi per al seu estudi i conservació. El Museu del Monestir i l'Arxiu Municipal, que han col·laborat en les tasques de selecció, acullen el material consistent en una cinquantena de peces i 18 metres lineals de documentació. Els diplomes s'han concedit aquest dimecres al Xalet Negre en la presentació de l'últim número de la publicació, amb obra de Marta Ballvé a la portada.

Els agraciats del 3r Premi Gausac de Cultura són Josep Maria Brun, Manel Andrés, Mariona Alegret, Xavier Moreras i Jordi Casas, que és president del GEL. Brun, exdirector de Delphi, ha explicat el que representa per als exempleats el reconeixement.

Josep Maria Brun

Per a mi és un honor que la ciutat on vivim ens reconegui. Això ve de fa temps, portem anys guardant el material perquè es faci un Museu del material.


Entre el patrimoni rescatat hi ha part d'una exposició de 2009 sobre l'evolució de l'empresa, un trepant i el monòlit instal·lat a prop de les instal·lacions de la multinacional, ara AMTA en la nova etapa.

El marc de la vetllada ha estat la presentació del darrer número de la revista 'Gausac', que ja té la mirada posada en l'entrega 50. El director, Domènec Miquel, ha avançat a Cugat.cat què es farà amb motiu de l'efemèride.

Domenec Miquel

Farem una exposició amb tots els originals dels quadres que sempre apareixen a la portada de la revista. I també un cicle de conferències.


El número 48-49 obre edició amb un article, de fa 30 anys, del mateix Miquel sobre Sant Medir. També inclou un treball inèdit sobre el campament militar i l'escola de comissaris de Pins del Vallès de José Fernando Mota i fons arxivístics amb documentació local dels segles IX-XIX.

'Gausac' es pot comprar al Xalet Negre els dilluns i dimecres, de set a nou, per 25 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.