L'àrea verda d'aparcament entrarà en servei el 30 d'abril en cinc barris de Sant Cugat


Temes relacionats

Les respostes als dubtes sobre l'àrea verda d'aparcament (16/mar/18)


  • Comparteix:

L'ocupació dels barris afectats frega el 100%

L'ocupació dels barris afectats frega el 100%

L'àrea verda d'aparcament entrarà en servei el 30 d'abril a l'Eixample Sud, el Monestir, Can Cabassa, Torreblanca i el Centre. Les places d'estacionament lliure existents, unes 2.500, es convertiran en zones preferents per a residents, que podran aparcar al seu barri i als adjacents per 40 euros l'any. Les persones que no resideixin a Sant Cugat només podran aparcar durant dues hores per 2,20 euros l'hora, un preu més elevat que el de la zona blava, mentre que els veïns d'altres zones de la ciutat tindran limitat l'aparcament a sis hores per un preu reduït encara per determinar, però que rondarà l'euro. L'horari de l'àrea verda és de vuit del matí a vuit del vespre de dilluns a divendres.

L'objectiu de la iniciativa és alleugerir la pressió sobre els barris afectats, que registren ocupacions del 100% durant bona part del dia, i facilitar l'aparcament als residents. També estaran exempts de pagament els vehicles amb l'etiqueta Emissions Zero i els que tinguin l'etiqueta ECO pagaran el 50%.

La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, ha explicat que s'han decidit a implantar tots els barris alhora perquè pateixen els mateixos problemes de places d'aparcament.

Cristina Paraira

Com que pensem que aquestes zones són les que tenen els grans problemes d'aparcament les implantarem a la vegada. Prop de 2.500 places a partir del 30 d'abril.


Com funcionarà?
El sistema de control no serà mitjançant etiquetes, com es fa en municipis com Barcelona, sinó que es farà a partir de les matrícules. Per donar-se d'alta, caldrà fer-ho a través d'un lloc web que Promusa, que gestiona el servei, habilitarà a partir del dia 16 d'abril. Per defecte, les persones que estiguin empadronades a la ciutat i paguin l'impost de circulació ja estaran donades d'alta automàticament, tot i que caldrà revisar-ho, però l'Ajuntament també ha previst algunes excepcions.

En casos de vehicles d'empresa, de 'leasing' o d'usufructuaris de vehicles registrats en altres municipis, caldrà justificar-ho amb documentació en el moment de donar-se d'alta.

Les zones de l'àrea




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.