L'escola l'Olivera proposa una setmana d'activitats perquè els més petits experimentin sobre ciència


Temes relacionats

La Setmana de la Ciència de l'Olivera reuneix famílies, alumnes i mestres per experimentar i aprendre ( 1/feb/17)


  • Comparteix:

El centre organitza la Setmana de la Ciència des de fa set anys / Foto: L'Olivera

El centre organitza la Setmana de la Ciència des de fa set anys / Foto: L'Olivera

L'escola l'Olivera acull entre aquest dilluns i divendres la 7a edició de la Setmana de la Ciència amb l'objectiu d'apropar diferents disciplines científiques a més de 50 famílies. Investigadors i professors de diferents universitats i centres de recerca aproparan a nens i nenes d'infantil i primària del centre a temàtiques variades com l'astronomia, la medicina, la genètica, la química, l'arquitectura, la geologia, la microscòpia i la matemàtica.

Durant tota la setmana s'ofereixen a infants i famílies diverses activitats sense una temàtica central. Ho explica la directora del centre, Laura López.

Laura López

Fa un parell d'anys que no hi ha un tema central. El que fem és obrir les portes a les famílies. L'única condició és que els nens participin en algun experiment que estigui relacionat amb la ciència.


Els alumnes es dividiran en dos circuits o itineraris, al laboratori i a la biblioteca. Els més petits podran aprendre de forma 'vivencial' a partir de l'exploració amb diferents eines fenòmens com el magnetisme, la densitat i l'acceleració. Els més grans es centraran en la vida marina i, en concret, en les característiques i l'estructura interna d'un musclo.

Una cinquantena de famílies participaran de les activitats. En aquesta 7a edició de la Setmana de la Ciència hi col·laboren investigadors i professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la Universitat de Barcelona (UB), del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), de l'Institut Químic de Sarrià (IQS) i de l'Institut de Ciències de la Mar (ICM-CSIC), que adaptaran la seva experiència als alumnes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.