El ple aprova la modificació del PGM que permetrà edificar 250 habitatges a Pla del Vinyet


Temes relacionats

Sant Cugat evitarà l'edificació a 13,5 hectàrees de Can Cortés a canvi de construir al Pla del Vinyet ( 9/mar/18)


  • Comparteix:

Zona que s'edificarà a l'avinguda Pla del Vinyet / Foto: Web Ajuntament

Zona que s'edificarà a l'avinguda Pla del Vinyet / Foto: Web Ajuntament

L'Ajuntament canviarà la qualificació del sòl d'una zona de gairebé 14 hectàrees a Can Cortés, les Planes, a no urbanitzable per evitar que s'edifiquin 45 habitatges i preservar així una zona boscosa, situada en ple Parc Natural de Collserola. Per compensar-ho, el consistori traslladarà l'edificabilitat d'aquests terrenys al centre de la ciutat, a l'avinguda del Pla del Vinyet. El pla també inclou la protecció d'una parcel·la de 800 metres quadrats al carrer de Pahissa per completar el sostre edificable previst. Aquesta part ha centrat el debat del punt, que s'ha aprovat amb vots en contra de Cs i la CUP-PC i les abstencions de la resta de grups. El Govern, el PP i el regidor no adscrit hi han votat a favor.

ESCOLTA-HO

En aquest espai, entre l'Europa International School i el Teatre-Auditori, està previst que es construeixin 250 habitatges, 92 dels quals de protecció oficial en règim de lloguer, i una plaça enjardinada de gairebé 7.000 metres quadrats. Per fer-ho possible el ple municipal ha donat llum verda a l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) que trasllada el sòl edificable des de Can Cortés fins al centre de la ciutat. Per completar el projecte, s'hi ha sumat també la parcel·la del carrer de Pahissa, a l'Eixample Sud, on hi ha tres arbres monumentals. Aquest espai es convertirà en una zona verda per als veïns i veïnes de la zona.

El debat s'ha centrat, especialment, en la zona del carrer Pahissa. Els grups han expressat els seus dubtes al respecte i els que no hi han votat a favor han assenyalat aquesta part de la modificació per justificar el seu vot. Ha estat el cas de la regidora de Cs, Munia Fernández-Jordán, que s'ha mostrat convençuda que hi ha altres solucions per compensar el dret d'edificar dels propietaris i ha acusat el govern de fer 'urbanisme a mida'.

Munia Fernández-Jordán

Simplement, l'Ajuntament es llença a comprar un arbre. Si està protegit i catalogat no es pot talar, és la solució expropiar per 1.131.000 euros? Ens sembla urbanisme a mida.


El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha replicat a la regidora taronja que la inclusió d'aquest solar és necessari per poder tirar endavant el projecte, ja que amb els terrenys de Can Cortés no és suficient. Calvet ha remarcat que el PGM no permet generar sòl nou i per això cal fer operacions d'aquest tipus.

Damià Calvet

És sostre que permaneix des de l'any 1976 que has de fer servir segons el teu model. És per això que aprofitem en una sola modificació els dos sostres, si no no el podríem generar.


L'actuació respon, segons l'equip de govern, a la voluntat del consistori 'de frenar el creixement urbanístic cap a Collserola i traslladar el sòl edificable cap a la ciutat'. El ple també ha donat suport a l'aprovació provisional de la modificació puntual del PGM al sector de Torre Negra que classificarà 165 hectàrees com a sòl no urbanitzable per impedir la construcció de 2.800 pisos al parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.