A presó els tres membres d'un grup criminal relacionat amb assalts a pisos de Sant Cugat i sis municipis més

Alguns dels objectes recuperats / Foto: Web dels Mossos

Societat

Publicat el 19/mar/18 per Mar Castro

L'autoritat judicial ha emès una ordre de presó per als tres membres d'un grup criminal relacionat amb el robatori de més de 200 joies i 40 rellotges d'alta gamma en domicilis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Mossos d'Esquadra, que va desarticular el grup, relaciona els lladres amb 12 assalts en domicilis de Sant Cugat així com també Sabadell, Cerdanyola, Rubí, Ripollet, la Garriga i Montornès.

La investigació es va iniciar gràcies al testimoni d'un dels robatoris que va observar la fugida dels tres individus en un vehicle de lloguer. Els investigadors van identificar i localitzar els membres d'aquest grup delictiu. Arran de diferents vigilàncies, van poder relacionar aquestes tres persones amb cinc robatoris que sempre es realitzaven escalant l'edifici per forçar finestres o portes de balconades i accedir a l'interior dels domicilis.

El 2 de març el cos policial va detenir els membres del grup criminal a Ripollet justament quan sortien de robar d'un domicili i amb les joies sostretes encara a les butxaques. El dia següent es va registrar el pis on vivien a Rubí i es van recuperar joies i rellotges de gran valor. La investigació continua oberta amb l'objectiu d'esbrinar si els detinguts estan relacionats amb més robatoris a partir de l'estudi dels objectes recuperats al domicili dels investigats.

Els objectes recuperats s'han començat a retornar a les víctimes que s'han pogut identificar. La resta es publicaran pròximament a l'exposició virtual d'objectes recuperats del web dels Mossos d'Esquadra. Els tres arrestats han ingressat a presó preventiva per ordre de l'autoritat judicial.