Els subministraments segueixen liderant les consultes a l'OMIC tot i l'augment en els serveis


  • Comparteix:

Mercè Álvarez, responsable de l'OMIC, i la tinenta d'alcalde Joana Barbany / Foto: Localpres

Mercè Álvarez, responsable de l'OMIC, i la tinenta d'alcalde Joana Barbany / Foto: Localpres

La companyia elèctrica Endesa continua com l'empresa amb més expedients de reclamació a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) del 2017, amb un 16% del total. Segons dades del balanç anual del servei, l'any passat es van atendre 3.572 persones a través de l'OMIC, de canals de l'Oficina d'Atenció Ciutadana i del telèfon 010, 111 menys que el 2016. Entre les temàtiques, destaca l'augment en el sector serveis, principalment assessorament per problemes amb entitats bancàries i assegurances, tot i que les empreses de telefonia i energia continuen centrant gairebé la meitat de les consultes i reclamacions.

De les 3.572 atencions, entre consultes i reclamacions, el 51% han estat a través de visita presencial a l'oficina, un 15% via telefònica i un 19% per correu electrònic. Segons la responsable de l'OMIC, Mercè Álvarez, des de l'Ajuntament els últims anys volen potenciar la via telemàtica.

Mercè Álvarez

Intentem potenciar des de fa anys el correu electrònic. Que es pugui tramitar tot sense arribar a veure la persona.


Movistar, Vodafone, Orange i Endesa concentren el 41% de les atencions. Tot i això, en la majoria d'aquests casos obtenen resposta i en moltes ocasions favorables al consumidor. Totes aquestes empreses de subministrament disposen d'un servei específic d'atenció a organismes de consum. Álvarez assegura, però, que la tendència dels últims anys, però, és a la baixa pel que fa a les reclamacions en el subministrament per contra del sector serveis.

Mercè Álvarez

El bloc de subministraments ens agafava més de la meitat de les consultes i reclamacions. Aquesta tendència està canviant i estan incrementant molt les consultes i les reclamacions de serveis com entitats bancàries i assegurances.


A més de l'atenció, l'OMIC també ofereix cada divendres un servei gratuït d'assessoria jurídica, que l'any passat va atendre 405 consultes, la majoria relacionades amb entitats bancàries i les clàusules d'hipoteques (23%) i amb l'habitatge i els contractes de lloguer (20%).

De les reclamacions del 2017, la mediació de l'OMIC ha obtingut resposta en el 80%, mentre que el 42% s'han resolt positivament per al consumidor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.