El metge Jordi Jiménez defensa el bon humor com una eina per superar els problemes de salut


  • Comparteix:

Mercè Conesa ha fet la introducció de la xerrada de Jiménez a l'Arxiu Nacional de Catalunya

Mercè Conesa ha fet la introducció de la xerrada de Jiménez a l'Arxiu Nacional de Catalunya

El metge de capçalera i director del Centre Clínic Àptima Jordi Jiménez ha defensat la necessitat d'afrontar les dificultats i els problemes de salut amb humor, com a eina per millorar el benestar de les persones. L'exdirector del CAP de Valldoreix ha ofert aquest dijous una xerrada sobre medicina i humor on l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha encarregat de fer una introducció. L'acte, amb un centenar d'assistents, estava organitzat pels Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat.

Jiménez ha recordat que més d'un 25% de les consultes als centres d'atenció primària estan relacionades amb alteracions de l'estat de l'ànim, com ara l'ansietat o la depressió, i ha reivindicat l'humor com una ajuda per superar els entrebancs i les malalties. Humor entès des d'una perspectiva 'filosòfica' lligada a la recerca de la felicitat, fet que té una base científica tal com explica Jordi Jiménez.

Jordi Jiménez

Entomar les coses amb alegria, de manera proactiva, ajuda a superar la malaltia i els problemes de la vida. La gent que està contenta i feliç segrega neurotransmissors que ens ajuden a sentir-nos millor.


L'exdirector del CAP de Valldoreix ha defensat la necessitat de posar la persona al centre de la tasca mèdica a través d'un concepte de salut integral que tingui en compte tots els àmbits que afecten els pacients.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.