Recta final de les obres d'adequació dels horts urbans del carrer d'Amposta


  • Comparteix:

L'hort de la figuera el gestiona l'Ateneu / Foto: Ateneu

L'hort de la figuera el gestiona l'Ateneu / Foto: Ateneu

Els horts urbans del carrer d'Amposta, coneguts com els 'de la Figuera', estaran enllestits a principis d'abril, una vegada finalitzi la segona fase de les obres d'adequació que hi està fent l'Ajuntament. L'actuació, que ha costat 25.000 euros, suposarà la delimitació de 23 parcel·les de l'espai -que se sumen a les 35 ja existents-, la instal·lació d'un sistema de reg i l'habilitació d'una zona comunitària amb una pèrgola. Els horts de la Figuera els gestiona l'Ateneu.

Vuit horts urbans a Sant Cugat
Durant aquest any, a més, es faran realitat els horts del carrer Andana, adjudicat a entitats de lleure locals, i el de l'avinguda de Roquetes, que gestionarà el CRAC de la Floresta. Comptant aquests dos nous espais i el del carrer Amposta, Sant Cugat disposarà aquest any de vuit horts urbans, que formen part del programa 'Cultiva't' per promoure el cultiu ecològic, l'autoconsum i el foment d'activitats en comunitat.

Les entitats gestores dels horts, a més, ja poden sol·licitar fins al 4 d'abril al departament de Medi Ambient subvencions per formació i adquisició de mobiliari urbà, així com de plaques fotovoltaiques, planter, eines i compostadors.

Sol·licitud de parcel·les
Aquest dimecres s'ha obert el període per sol·licitar una de les 13 parcel·les de l'hort del parc d'Ildefons Cerdà, una iniciativa dels pressupostos participatius. Els interessats tenen fins al 6 d'abril per fer la sol·licitud i, l'11 d'abril, es donarà a coneixer els adjudicataris. L'hort el gestiona Gilgal Solidari i Aula de So.

En el cas de l'hort de Can Mates, que gestionarà des d'aquest abril l'AMPA Turó de Can Mates, aquest divendres es faran públics els beneficiaris de l'adjudicació de les 34 parcel·les de les quals consta. S'hi havien presentat 140 sol·licitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.