Els alumnes del Ferran i Clua creen espais de treball propis al vestíbul del centre


  • Comparteix:

Les maquetes de l'espai de lectura

Les maquetes de l'espai de lectura

Els alumnes de l'escola Ferran i Clua han dissenyat i creat, al vestíbul del centre, espais de lectura, de lògica matemàtica, de teatre i, fins i tot, de descans. Durant el primer trimestre de curs els infants de cinquè i sisè de primària han mesurat l'espai del qual disposaven, han construït les maquetes i, per últim, han buscat el mobiliari adequat per fer realitat el projecte. A partir d'ara, els estudiants han de decidir com faran servir cada un dels espais ideats.

La directora de l'escola Ferran i Clua, Marta Puiggalí, ha explicat que la iniciativa forma part del projecte educatiu del centre de 'fer més escola i menys aula'. Es tracta d'espais vius que s'adaptaran a les necessitats dels estudiants.

Marta Puiggdalí

Pensem que el centre ha d'estar més obert a fer escola i no tan tancat a fer aula. A més, és una estona on els nanos surten i no necessiten el professorat i poden estar compartint activitats.


Puiggalí ha afegit que mentre el professor se centra amb un grup reduït d'alumnes, els altres treballaren en els espais, de manera que 'ningú es pot avorrir a l'escola perquè sempre hi haurà propostes per seguir aprenent'.

Amb aquest projecte, els alumnes de cicle superior han après a mesurar les porcions, les escales i els volums. Les activitats que es desenvoluparan als espais seran multinivell, és a dir, que s'adaptaran a diferents graus de dificultat i on els alumnes treballaran de forma autònoma i cooperativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.