Eduard Estivill: 'Si ronques, pots acabar morint d'un infart durant la nit'


  • Comparteix:

El doctor Eduard Estivill ha alertat dels riscos que té roncar per a la salut en una conferència a l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) titulada 'El roncar nos va a matar!'. El codirector de la Unitat del Son del centre santcugatenc ha insistit en la idea que com més es ronca menys es descansa, i ha repassat les possibles causes, conseqüències i tractaments per a les persones que ronquen, tot plegat amb un marcat to didàctic i humorístic.

Estivill ha alertat que el fet de roncar és un símptoma que pot significar o acabar derivant en afectacions greus com ara apnees respiratòries o cardiopaties.

Eduard Estivill

Sabem que el ronc pot arribar a tenir un efecte fatal per la salut de les persones. Perquè és un símptoma que ens diu que no descansa ni respira bé, que estarà cansada, i a la llarga pot fer que la falta d'oxigen provoqui un infart.


Els assistents s'han sentit identificats amb moltes de les situacions que plantejava el doctor Estivill i la majoria confien en poder solucionar els problemes que pateixen.

C. Gironès / R.M. Marçal

Ho visc a casa amb el meu marit, ell ja ha vingut al doctor dues vegades però continua roncant. / He vingut perquè també tinc problemes, a veure si m'ho soluciona.


Una vuitantena de persones han assistit a la xerrada.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.