El Suprem processa Raül Romeva, Clara Ponsatí i 11 líders independentistes més per rebel·lió


Temes relacionats

Llarena decideix avui si envia a la presó Romeva i la resta de citats al Suprem (23/mar/18)


  • Comparteix:

Raül Romeva amb Carme Forcadell i Dolors Bassa, en el moment d'entrar al Suprem aquest matí / Foto: ACN

Raül Romeva amb Carme Forcadell i Dolors Bassa, en el moment d'entrar al Suprem aquest matí / Foto: ACN

El jutge del Suprem, el santcugatenc Pablo Llarena, ha decidit processar els també santcugatencs Raül Romeva i Clara Ponsatí, i 11 líders independentistes més per rebel·lió, castigat amb fins a 30 anys de presó. Són Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Toni Comín, Josep Rull, Dolors Bassa, Joquim Forn, Carme Forcadell, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Marta Rovira i Jordi Turull, exgerent de l'Ajuntament de Sant Cugat.

És una de les primeres decisions que es coneixen de l'ordre de processament que ha donat a conèixer aquest divendres al matí el jutge instructor de la macrocausa contra el procés a les parts.

A dos quarts d'onze Llarena havia citat personalment sis dels 28 investigats, i les defenses dels altres, per donar-los a conèixer si els envia a judici o no i de què els acusa.

Dels sis líders citats aquest divendres a declarar, només n'han comparegut cinc: Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell i Dolors Bassa. No hi ha anat Marta Rovira, secretària general d'Esquerra, que per carta ha anunciat que marxa 'a l'exili'.

Un cop dins del Suprem, el jutge ha donat dues hores a les defenses i a les acusacions perquè puguin llegir l'ordre de processament. Les declaracions han començat a dos quarts d'una del migdia.

Carme Forcadell ha estat la primera a presentar-se davant de Llarena. Després ho han fet Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.