L'Escola Turó de Can Mates fa una campanya de micromecenatge per produir compost per a l'hort


  • Comparteix:

Hort de l'Escola Turó de Can Mates / Foto: Web 'Huertos Educativos'

Hort de l'Escola Turó de Can Mates / Foto: Web 'Huertos Educativos'

L'escola Turó de Can Mates ha iniciat una campanya de micromecenatge a la plataforma 'Huertos Educativos' per produir més compost per al seu hort. La iniciativa, liderada pels alumnes de cinquè, pretén recollir entre 688 i 1.190 euros per comprar més compostadors que puguin transformar la matèria orgànica generada a l'escola en adob. També vol treballar valors com el reciclatge i la sostenibilitat a l'aula. La campanya, en marxa fins al 24 d'abril, ja ha recaptat prop de 500 euros.

L'educadora agroambiental del centre, Anna Valderrama, ha explicat a Cugat.cat que l'escola porta més de 10 anys fent compost amb els alumnes i que ha decidit incrementar la producció després de comprovar els bons resultats agrícoles que dóna.

Anna Valderrama

Sempre hem fet compost a l'hort de l'escola, però ara el que volíem era incrementar la producció de compost ja que amb els alumnes hem vist que el resultat és molt bo. També que és una forma de treballar el reciclatge d'un producte insitu.


Valderrama també ha explicat que si la quantitat recaptada supera els 1.190 euros destinaran el 10% dels diners a un altre projecte de la plataforma de micromecenatge. A més, si la producció de compost és suficient per a l'hort, es plantegen repartir el restant entre les famílies de l'escola, així com promoure el compostatge en altres centres de la ciutat.

Anna Valderrama

Si en tenim més, que millor que repartir-ne. Hi ha moltes famílies de l'escola que tenen o treballen en un hort, i que segur que el recollirien. A més, també volem promoure la iniciativa en altres centres.


La campanya estarà en marxa fins al 24 d'abril, i entre les recompenses per als col·laboradors figura un sorteig d'una cistella amb productes de l'hort i paquets de llavors cultivades al centre, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.