L'Espai Pere Grau de les Planes ja està obert al públic


Temes relacionats

Videovigilància a Can Cortés i completar la reforma dels vestidors de Pere Grau, nous projectes de les Planes ( 1/mar/18)

Comissió de Festes de les Planes renuncia organitzar la festa major en no estar a punt la coberta de les pistes ( 1/jun/17)


  • Comparteix:

Aprofitant les vacances de Setmana Santa, l'Ajuntament ha obert al públic l'Espai Pere Grau, les antigues pistes esportives de les Planes, perquè els veïns en puguin gaudir. La cobertura de l'espai és ja una realitat i l'obra està pràcticament enllestida, a l'espera de polir alguns serrells per fer-ne la inauguració oficial, que encara no té data.

La cobertura s'ha endarrerit diverses vegades i fins i tot va provocar la suspensió de la Festa Major de l'any passat. Amb l'obertura de l'espai finalitza un projecte que dóna resposta a una reivindicació veïnal que reclamava dotar el districte d'un espai acondicionat per celebrar tot tipus d'actes. El president del consell de barri de les Planes, Joan Puigdomènech, ha celebrat la posada en marxa de la infraestructura.

Joan Puigdomènech

Ha estat una obra important que ha rebut fonts de la Diputació, el barri hi ha destinat diners de la lliure disposició... Ha estat una obra molt estimada pel barri, pràcticament de les més importants després d'haver acabat el pla de barris.

Puigdomènech també ha anunciat que una vegada passada la Festa Major del districte començaran les obres de remodelació dels vestidors. En aquest sentit, el president del consell de barri del districte també ha avançat que s'ha deixat tot enllestit perquè en un futur es pugui construir una sala multiús sobre els vestidors. Tot plegat, segons Puigdomènech suposa una 'dignificació' per a les Planes.

Joan Puigdomènech

Jo crec que pels veïns representa deixar la precarietat d'un lloc que han estat utilitzant durant molts anys per un lloc respectable. El barri ha guanyat un element d'autoestima molt important.

Una demanda llargament reivindicada
La coberta ha tingut un cost de 480.000 euros i és fruit d'un procés participatiu per reordenar i millorar l'espai. El projecte, dissenyat per Arqbag, presenta una estructura amb coberta lleugera amb vegetació enfiladissa, per harmonitzar la construcció amb l'entorn natural.

La coberta, amb una alçada de set metres i 1.225 metres quadrats, disposa de pòrtics paral·lels en voladís i un contrapès en l'extrem. És un sistema que permet implantar l'estructura de forma que es recolza directament sobre els murs de contenció existents sense haver de construir nova cimentació. A banda, la nova coberta recollirà l'aigua de pluja, que serà emmagatzemada per reaprofitar-la.






Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.

Aconsegueix els vídeos de Cugat TV en DVD

Mira el catàleg de la Botiga de cugat.cat