Els Gausacs portaran el mocador casteller solidari per reclamar la llibertat dels 'presos polítics'


Temes relacionats

2.000 persones diuen a Sant Cugat 'ni un pas enrere' en suport als 'presos polítics' (23/mar/18)

Raül Romeva crida a fer 'pinya' des de la presó d'Estremera de Madrid en un missatge als castellers ( 6/nov/17)


  • Comparteix:

Més de 30 colles lluiran mocadors grocs de suport als presos / Foto: Castellers de Sant Cugat

Més de 30 colles lluiran mocadors grocs de suport als presos / Foto: Castellers de Sant Cugat

Els Castellers de Sant Cugat portaran el mocador solidari d'Òmnium Cultural per reclamar la llibertat dels 'presos polítics' i donar suport als familiars. L'entitat sobiranista i les colles castelleres han presentat aquest dimecres la iniciativa que destinarà els beneficis a la Caixa de Solidaritat en favor de l'Associació Catalana pels Drets Civils. El mocador es vendrà a partir de dimarts que ve a la botiga online d'Òmnium per quatre euros. Els Gausacs treballen per oferir-lo en les seves actuacions.

Els de la camisa verda i la gran majoria de colles del país abandonaran aquesta temporada el tradicional mocador de color vermell per 'tenyir de groc' les places i reprovar la situació dels empresonats, entre els quals el santcugatenc i membre dels Castellers de Sant Cugat Raül Romeva. La presidenta castellera, Gemma Aristoy, celebra l'ampli suport dins el món casteller i explica l'origen de la iniciativa.

Gemma Aristoy

Va ser una iniciativa que van proposar els Moixiganguers d'Igualada i de seguida es van posar en contacte amb nosaltres perquè havíem promogut que el món casteller es posicionés al costat dels presos i de les famílies. Nosaltres a Sant Cugat ho vivim molt de prop.


Més de 30 colles i també la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya han participat en l'acte de presentació, al qual hi ha assistit la dona de Raül Romeva, Diana Riba.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.