L'Institut Leonardo da Vinci encara l'última fase d'obres per estar llest per al nou curs

El centre renovat tindrà una capacitat per a més de 1.000 alumnes


  • Comparteix:

Les obres de l'Institut Leonardo da Vinci estaran llestes perquè el seu miler d'alumnes l'estrenin el curs vinent. Les més de 30 aules que tindrà el nou equipament, un dels més grans de Catalunya, obriran portes al setembre juntament amb el pavelló de l'institut que estarà adaptat per acollir algunes entitats esportives encara per determinar fora de l'horari lectiu. Les obres van començar l'abril de l'any passat i han costat set milions i mig d'euros, a càrrec de la Generalitat, excepte el pavelló, pressupostat en 850.000 euros, que ha assumit l'Ajuntament.

El nou edifici té 6.880 metres quadrats de superfície construïda i tindrà una capacitat de més de 1.100 alumnes, un límit que s'anirà aconseguint paulatinament. A més del pavelló, també disposarà de quatre pistes esportives.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat les possibilitats del nou equipament i el fet que s'hagi tirat endavant conjuntament amb tots els actors.

Mercè Conesa

Volíem una ubicació molt accessible. Pensem que hem orientat molt bé la planificació d'aquest equipament conjuntament amb la Generalitat, els veïns i la comunitat educativa.


Es tracta d'un edifici modular repartit en tres espais, el menjador i biblioteca, l'aulari i el pavelló, que estaran unides a través d'una porxada. La façana s'ha fet amb panells prefabricats de formigó que ajuden a mantenir la temperatura. També s'aprofita el desnivell del terreny, d'uns vuit metres, per incrustar-hi els edificis i així aprofitar l'aïllament tèrmic que ofereix el sòl.

Per preservar l'entorn natural que envolta l'institut, el projecte inclou també la plantació de 51 arbres de diferents espècies i el trasplantament d'11 exemplars de pi pinyoner que hi havia al terreny.

El secretari general d'Ensenyament, Lluís Baulenas, ha destacat que el nou institut neix amb voluntat d'oferir serveis tots els dies de l'any.

Lluís Baulenas

Tindrem una instal·lació educativa i esportiva alhora que estarà en funcionament els 365 dies de l'any.


Està previst que l'any vinent els alumnes d'ESO i Batxillerat es traslladin ja al centre, mentre que els de cicles formatius seguiran a l'antic edifici, a la carretera de Rubí.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.