13 kilòmetres de cua a l'AP7 a Sant Cugat, una de les incidències de l'operació sortida


  • Comparteix:

Els santcugatencs marxen de vacances / Foto: ACN

Els santcugatencs marxen de vacances / Foto: ACN

Cues de 13 kilòmetres a l'AP7, en sentit sud, des de Sant Cugat a Martorell per un accident, ha estat una de les incidències destacades de la segona fase de l'operació sortida de les vacances de Setmana Santa. La retenció s'ha produït al matí, franja horària prevista com una de les més complicades. El dispositiu especial del Servei Català de Trànsit (SCT) finalitzarà el Dilluns de Pasqua, 2 d'abril, a les dotze de la nit. Durant l'operació sortida es mobilitzaran 400.000 vehicles de l'àrea metropolitana i està previst que durant l'operació de retorn es moguin 625.000 vehicles.

OPERACIÓ RETORN

Diumenge 1 d'abril, de 16 h a 24 h
Dilluns 2 d'abril, de 12.00 h a 23 h

Un total de 1.765 agents dels Mossos d'Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària durant la segona fase de Setmana Santa. La policia de trànsit preveu realitzar 1.529 controls preventius.

Accions per a una mobilitat segura
El Servei Català de Trànsit (STC) difondrà al llarg d'aquests dies, a través dels panells de missatgeria variable disposats en el conjunt de carreteres catalanes, informació de les restriccions de circulació per als vehicles pesants i de la situació viària, així com consells de seguretat viària.

D'altra banda, demana la màxima prudència en els desplaçaments i apel·la a la responsabilitat de tots els conductors i conductores. A més, vol remarcar la necessitat d'una conducció atenta que permeti una actitud d'anticipació per evitar sinistres.

El SCT recorda la importància d'utilitzar els elements de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics i evitar distraccions; de respectar els límits de velocitat i adequar-la a les circumstàncies, i de no combinar ni alcohol ni altres drogues amb la conducció. A més, cal insistir en la necessitat de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera, ja que amb un bon manteniment s'eviten incidències durant la circulació, i anar equipat amb cadenes o pneumàtics d'hivern si es fan desplaçaments cap a zones de muntanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.