El projecte 'Hort Solidari' de l'escola Turó de Can Mates, finalista dels Premis FaPaC


Temes relacionats

L'Escola Turó de Can Mates fa una campanya de micromecenatge per produir compost per a l'hort (28/mar/18)


  • Comparteix:

L'hort està gestionat principalment pels alumnes de 5è / Foto: Huertos Educativos

L'hort està gestionat principalment pels alumnes de 5è / Foto: Huertos Educativos

El projecte 'Hort Solidari' de l'escola Turó de Can Mates està nominat al Premi FaPaC en la categoria d'AMPA Solidària. Aquesta iniciativa impulsada per l'alumnat de 5è de primària permet vendre la producció de l'hort de l'escola i comprar aliments de primera necessitat que es donen a famílies del mateix centre en situació de vulnerabilitat social. L''Hort Solidari' és un dels cinc finalistes de la seva categoria, i el guanyador s'escollirà entre un jurat i el vot popular recollit fins al 30 d'abril. El veredicte final es coneixerà el 19 de maig, i els premiats rebran 500 euros.

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya reconeix amb aquests premis experiències realitzades per les AMPA que promoguin la cohesió social. En el cas de l''Hort Solidari' de l'escola Turó de Can Mates, va néixer per donar continuïtat a un altre projecte solidari que també havia estat nomiat als premis FaPaC, el 'Mengem bé'. L'objectiu és aprofitar l'excedent del servei de menjador per garantir un àpat diari a les famílies del centre que tenen dificultats econòmiques.

El president de l'AMPA del Turó de Can Mates, Jaume Fontanet, explica com va sorgir la idea de l''Hort Solidari'.

Jaume Fontanet

El projecte 'Mengem bé' quedava truncat a l'estiu i vam fer un altre projecte per complementar-lo. Amb la producció de l'hort es fan dues o tres vendes al llarg de l'any amb l'ajuda d'un taller gràfic.


Un dels pilars del projecte és el taller d'introducció al disseny gràfic que va fer l'alumnat per fer arribar la informació a la resta de comunitat educativa i impulsar la venda dels productes cultivats a l'hort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.