El Comitè del Primer de Maig de Sant Cugat prepara una jornada reivindicativa de lluita i reflexió el 28 d'abril

Detall del cartell de la iniciativa / Foto: Comitè del Primer de Maig de Sant Cugat

Societat

Publicat el 18/abr/18 per Martí González

El recentment constituït Comitè del Primer de Maig de Sant Cugat organitzarà una jornada de lluita i reflexió el 28 d'abril amb debats, música en directe i un dinar popular a la plaça d'en Coll. El col·lectiu, creat al març, fa una crida a la ciutadania, per sortir al carrer l'1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors, per reivindicar 'drets fonamentals' com les pensions, l'habitatge i la llibertat.

Sota el lema 'Treball, sostre i pensions. Lluites compartides, objectius comuns', el Comitè del Primer de Maig portarà l'últim dissabte d'abril una jornada amb diversos 'representants de moviments polítics i socials' per 'compartir experiències de lluita'. A més, també hi haurà actuacions musicals i un dinar popular.

La portaveu del comitè, Carlota de Sojo, ha explicat que volen donar-li un nou significat a la lluita del Dia Internacional dels Treballadors.

Carlota de Sojo

L'1 de Maig és una lluita amb molta potència però nosaltres a Sant Cugat volíem donar-li un valor i volíem fer visibles totes les lluites que hi ha tant en l'àmbit global com a la nostra ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En un comunicat, el comitè alerta de la forta 'involució democràtica' i de la 'repressió' de l'Estat espanyol a la població que es qüestiona 'l'status quo' a Catalunya, a Múrcia i a Madrid. També reivindica una 'democràcia radical' per lluitar per una 'societat feminista, justa i igualitària' amb unes condicions laborals 'dignes'.

Des del col·lectiu afegeixen que 'sense unes condicions materials de vida dignes' no es pot 'aspirar a la llibertat' i asseguren que pateixen 'l'esclavitud del treball assalariat' i lluiten 'per no ser expulsats de Sant Cugat a causa de l'augment del preu dels lloguers'.