En marxa Hub b30, una eina per detectar i resoldre reptes d’innovació d’empreses i institucions


  • Comparteix:

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Parc de Recerca d’aquesta institució, l'Eurecat i l'associació Àmbit B30, de la qual forma part Sant Cugat, fan una aposta per la innovació de les petites i mitjanes empreses amb la creació de la plataforma Hub b30. Es tracta d’una eina que ha de detectar reptes i necessitats de companyies i institucions en favor de la competitivitat. La formació, l'assessorament, la recerca col·laborativa i l'accés al talent són algunes de les bases d'aquesta iniciativa.

Així, la proposta dóna llum verda a les empreses perquè accedeixin a equipaments i infraestructures d’alt nivell, així com per treballar amb investigadors d'alt nivell científic i a l'avantguarda del coneixement. Tot plegat servirà per tirar endavant projectes a mida que donaran resposta a necessitats específiques.

El president d’Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha destacat el caràcter pioner del Hub b30.

Josep Monràs

Avui és un dia que recordarem perquè mai s'havia produït un acord així a Catalunya.


La UAB i l'Eurecat fan de conductors per fer arribar les possibilitats de la iniciativa al màxim d’agents possibles. Ho han explicat el vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics de la UAB, Javier Lafuente, i el director general corporatiu i d’operacions de l'Eurecat, Xavier López.

J. Lafuente / X. López

El hub ens permetrà tenir un punt de connexió únic. Les persones podran arribar als centres de recerca i viceversa. / És una oportunitat que lliga perfectament amb la nostra estratègia i vocació.


En clau municipal, la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Joana Barbany, creu que Sant Cugat pot fer una aportació significativa en el marc del Hub b30, tot i que també espera que suposi beneficis per a la ciutat.

Joana Barbany

Sant Cugat pot aportar coneixement, però també en podem treure benefici.


Les primeres activitats que es faran per donar a conèixer el projecte són els Brunchs d’Innovació, on s'abordaran exemples d’innovació en camps diversos, com la seguretat, la salut, la mobilitat o la comunicació.

Àmbit B30
L'associació Àmbit B30 està formada per més de 50 organitzacions de 23 municipis que es troben a l'àrea d'influència de la B30. Aquest organisme pretén reforçar el teixit industrial d’aquesta àrea, així com donar suport a l'emprenedoria, crear ocupació de qualitat i atraure inversió de l'exterior. Aquest 2018 l'associació treballarà fórmules per fomentar l'economia circular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.