La Casa de Cultura estrena mural per posar en valor el talent femení i contra 'els obstacles'


  • Comparteix:

L'artista gràfica Minuskula ha inaugurat aquest dissabte un nou mural a la façana de la Casa de Cultura, una obra que vol transmetre la superació dels obstacles de la vida en les dones. El mural forma part del projecte Womart, que ha impulsat la Xarxa Transversal a deu municipis catalans per visibilitzar el talent femení en les arts visuals i que s'ha presentat aquest dissabte coincidint amb el Dia Mundial de l'Art. La proposta santcugatenca, dissenyada i comissariada per l'associació Rebobinart, també fa referència al món esportiu, amb motiu del nomenament de Sant Cugat com a Ciutat Europea de l'Esport 2018.

María López (Minuskula) explica que amb l'obra també vol fer una crida a la 'solidaritat' i al 'companyerisme' entre dones.

Minuskula

Amb aquesta obra m'agradaria transmetre que entre dones no hi hauria d'haver tanta competitivitat. La societat ja ens posa suficients traves com perquè ens les posem nosaltres.


L'artista també ha posat sobre la taula la 'feina per fer' pel que fa a la manca de presència femenina als circuits artístics professionals, tot i que més del 70% de les estudiants a les facultats de Belles Arts de l'Estat espanyol són dones.

Minuskula

Encara queda bastant per fer. Es fa programació amb dones i tinc amigues molt bones, però encara hi ha desigualtat per mostrar els treballs d'homes i dones.


De la seva banda, el regidor d'Esports i Joventut, Eloi Rovira, ha destacat el 'disseny especial' de l'artista per a Sant Cugat i la referència esportiva.

Eloi Rovira

Estem especialment agraïts perquè, a banda de potenciar les arts visuals i els treballs fets per dones, també té una transversalitat amb el projecte de Ciutat Europea de l'Esport.


Amb aquesta activitat, Sant Cugat tanca els actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.