Sant Cugat comença a projectar la Biblioteca Central Urbana com un espai integrat al parc


Temes relacionats

El govern local licita el projecte executiu de la futura biblioteca central urbana per mig milió d'euros ( 6/jun/17)


  • Comparteix:

El Consevatori ha acollit el taller participatiu d'aquest dissabte

El Consevatori ha acollit el taller participatiu d'aquest dissabte

El disseny i la concepció de la futura Biblioteca Central Urbana, que es construirà al parc de Ramon Barnils, comencen a prendre forma i ho fan com un nou espai integrat al seu entorn. Segons ha explicat a Cugat.cat l'arquitecte, la seva intenció es projectar un edifici que serveixi per estructurar el parc i alhora de connexió amb la resta d'equipaments de la zona. D'aquesta manera, també recull les expectatives dels futurs usuaris, que a través d'una enquesta i d'un taller participatiu organitzat aquest dissabte han plantejat com volen que sigui el nou espai.

La intenció és recollir les aportacions dels ciutadans perquè el projecte arquitectònic hi doni resposta. Així, el seu responsable, l'arquitecte Toni Casamor, ha avançat que serà un edifici 'diferent', integrat i que ha de donar un valor afegit al parc i al seu entorn.

Toni Casamor

El parc no pot sortir perdent, ha de guanyar. Ha de ser una biblioteca que generi expectatives d'ús i recorregut de l'espai.


Més d'una trentena de persones ha participat aquest dissabte al taller per 'pensar' la futura biblioteca, que se sumen al més d'un miler que ha contestat l'enquesta per començar a definir com s'ha de projectar l'espai. A l'espera de les conclusions, de moment els usuaris veuen en la futura biblioteca un centre de coneixement, però sense perdre l'origen d'aquest tipus d'instal·lacions.

Participants

Més llibres i molt silenci. / La necessita Sant Cugat i ha de ser molt viu, al costat de la gent. / La biblioteca actual és petita i la futura ha de ser més gran i mantenir el seu sentit clàssic.


Aquestes conclusions han de servir, ha explicat el comissionat de Participació Ciutadana, el regidor Joan Puigdomènech, per respondre les 'aspiracions' dels futurs usuaris.

Joan Puigdomènech

És més que una biblioteca. Els ciutadans expressen quines aspiracions tenen per aquest equipament que està ubicat a un lloc central de la ciutat.


La Biblioteca Central Urbana ocuparà 4.200 metres quadrats i substituirà l'actual Biblioteca Central Gabriel Ferrater. De moment, ja s'han aprovat els canvis al Pla General Metropolità (PGM) que han de permetre l'edificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.