L'ACEM omple de percussió la Guinardera amb un concert de 350 alumnes i professors


  • Comparteix:

Un total de 350 alumnes de percussió de 32 escoles de música de Catalunya s'han trobat aquest diumenge a la ZEM de la Guinardera en una de les vuit jornades organitzades arreu del país per celebrar el 25è aniversari de l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM). Una cinquantena d'instruments diferents ha interpretat un repertori dirigit pel percussionista Àngel Pereira amb la mirada posada en el concert multitudinari del 10 de juny a l'RCDE Stadium de Cornellà-El Prat.

Els participants han tocat quatre temes que combinen diversos estils i gèneres percutius. El director musical de la trobada, Àngel Pereira, ha explicat a Cugat.cat l'excepcionalitat d'un concert d'aquestes característiques en l'àmbit estatal.

Àngel Pereira

Amb tants percussionistes, amb 350 no he fet mai una cosa així. Pot ser de rècord a l'àmbit estatal. I molt content.


De la seva banda, el president de l'ACEM, Carles Farràs, ha agraït als implicats santcugatencs en l'esdeveniment les facilitats per dur-lo a terme.

Carles Farràs

Donar les gràcies a l'Ajuntament i a l'Escola de Música de Sant Cugat per la implicació i les facilitats que ens han posat per fer aquesta trobada. Estic convençut que els alumnes s'emportaran un gran record.


Els participants, alumnes i professors, han destacat l'experiència que comporta una trobada d'aquestes característiques.

Participants

Ha anat molt bé, jo no havia tocat mai amb tanta gent. / No he fet cap trobada mai. / Ens agrada molt estar aquí, és la primera vegada i és una experiència molt xula. / Jo toco la caixa i això és una sensació única. / L'experiència és també un intercanvi humà i que els nens puguin formar part d'una cosa més gran, que amb la percussió es presta molt.


Les activitats del 25è aniversari de l'ACEM acabaran el 10 de juny amb un concert conjunt dirigit per Manel Camp i amb més de 6.000 alumnes d'arreu de Catalunya a l'RCDE Stadium de Cornellà-El Prat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.