Els problemes de mobilitat a l'entorn del Mercantic, a l'audiència pública del ple


  • Comparteix:

Moment de l'audiència pública d'aquest dilluns

Moment de l'audiència pública d'aquest dilluns

Els problemes de mobilitat i aparcament a l'entorn del Mercantic, la convivència entre el veïnat i els comerços a la plaça de Barcelona i les novetats de l'àrea verda han estat alguns dels temes tractats a l'audiència pública. La sessió se celebra a les vuit del vespre el dia del ple municipal.

ESCOLTA-HO

Plaça de Barcelona
María Ángela Palacio intervé, com a cada ple, per parlar sobre el mínim d'amplada de les voreres en referència a l'establiment Bodega Tomàs. També denuncia problemes d'aparcament a la plaça de Barcelona, així com de la gestió de les terrasses i el soroll a la zona. L'alcaldessa, Mercè Conesa, li diu que 'estan treballant' i que hi ha millores en soroll. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, demana paciència per les obres de substitució de l'arbrat i ha expressat que estan a sobre de posar ordre a la convivència a la zona, i treballar en les infraccions.

Sant Domènech
Jaume Espina, veí del barri, lamenta que Sant Domènech ja no sigui tan tranquil a causa de les paradetes del Mercantic a la via pública. Exposa que els cotxes aparquen sobre les voreres i dificulten l'accés, fins i tot, dels veïns als seus habitatges. L'alcaldessa confirma que les paradetes del Mercantic tenen una autorització d'ocupació de la via púglica, que hi ha un control de l'establiment i que també treballen els temes de mobilitat. Conesa constata que és insuficient, doncs, l'habilitació com a pàrquing d'un camp de futbol proper.

La Marxa
Jaume Bartual posa èmfasi en què ningú li ha fet cas amb relació que la Marxa passa a prop d'un pou, del qual ha alertat. També parla de mobilitat i de la poca eficàcia d'algunes rotondes, com la propera al Centre Borja i de l'Europa International School. Pregunta si aquest centre educatiu té privilegis perquè els pares dels alumnes aparquen en doble fila, dificultant el trànsit. Sobre el pou, l'alcaldessa demana fotos per identificar si està en una finca privada i subratlla que el circuit de la Marxa està revisat pel Muntanyenc i Protecció Civil. De la resta de temes, Conesa exposa que passaran nota als departaments corresponents. I sobre els problemes a l'Europa, Conesa reconeix que no té 'una vareta màgica' per arreglar aquest problema circulatori.

Àrea verda
Javier Jané pregunta perquè, amb l'aterratge de l'àrea verda, augmenten les places de la zona blava, dificultant l'aparcament dels residents. La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, reconeix que li han arribat aquests comentaris, però ha explicat que s'han col·locat a prop dels comerços per facilitar la rotació dels vehicles. Ara faran una avaluació per veure si ha quedat equilibrat el repartiment d'àrea verda i àrea blava.

Zona Mercantic
El Sr. Sagalés pregunta perquè el Mercantic no té el seu propi aparcament i lamenta que els vehicles aparquin 'de qualsevol manera'. També critica que hagin posat carril bici a Rius i Taulet, perquè considera que no és molt idoni amb el volum de trànsit que hi ha. Conesa aclareix que Mercantic té aparcament dins i un altre habilitat des de l'Ajuntament. L'alcaldessa apunta que treballen en un aparcament extra a tocar del Tercer CAP. Entenen la preocupació que serà treballada entre l'administració i el Mercantic.

Sobre el carril bici respon la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, que assegura és una bona opció i reconeix que 'és un gran canvi' per un dels principals eixos de la ciutat. Demana temps perquè 'serà positiu per a tots', en comptar amb l'assessorament de l'Assemblea de la bici.

Can Barata
Eduard Ruiz reprova com esta tracta la mobilitat de Can Barata i reclama una rotonda d'accés al barri. Conesa li recorda que treballen diferents aspectes del barri i actualment aposten per una solució semafòrica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.