L'Hospital General triplica l'espai de pediatria i ginecologia amb la nova Àrea Materno Infantil


  • Comparteix:

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha inaugurat aquest dimarts les noves instal·lacions de l'Àrea Materno Infantil, una planta de 3.500 m2 que triplica l'espai existent i que s'ha adequat per atendre anualment més de 130.000 pacients de les unitats de Pediatria i Ginecologia. A banda de l'espai de consultes externes, les noves dependències inclouen també la Unitat de Cures Intensives Neonatals i Pediàtriques, que es vol convertir en un punt de referència per als nounats d'alt risc. La nova planta ha suposat una inversió de sis milions d'euros, i està equipada amb l'última tecnologia, àmplies sales d'espera i espais funcionals i comfortables.

A la visita inaugural han assistit l'alcaldessa, Mercè Conesa, el director general de l'HUGC, el doctor Xavier Mate, i altres representats polítics i responsables mèdics del centre. Mate ha destacat que tots els serveis relacionats amb l'Àrea Materno Infantil són una aposta clara de l'hospital, que considera 'estable' i 'madur'.

Xavier Mate

L'esforç de tots els professionals, el reconeixement de la gent i el suport de l'Ajuntament han fet que tirem endavant. Aquest hospital té un punt de maduresa i ha superat els moments d'inestabilitat.


De la seva banda, Conesa ha reafirmat la confiança de l'Ajuntament en un hospital que forma part del 'teixit dinàmic i associatiu' de la ciutat i que, segons l'alcaldessa, ha posat Sant Cugat al mapa.

Mercè Conesa

L'Hospital General situa Sant Cugat al mapa català i al mapa estatal. Perquè ens fa disposar d'un equipament de primer nivell i que dóna servei en una àrea d'influència molt important.


L'Àrea Materno Infantil, que engloba els serveis de major demanda de l'Hospital Universitari General de Catalunya. La pediatria, la ginecologia i l'obstetrícia representen el 20% de les visites de consultes externes, el 51% de les urgències i el 12% de les intervencions quirúrgiques. L'espai que ocupaven fins ara aquestes unitats, s'aprofitarà ara per ampliar l'àrea de traumatologia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.