L'ICIP premia Arcadi Oliveres pel seu compromís 'amb la promoció de la pau'


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres, amb el premi / Foto: Icip

Arcadi Oliveres, amb el premi / Foto: Icip

L'economista i activista santcugatenc Arcadi Oliveres ha rebut aquest dimarts el premi ICIP Constructors de Pau 2017, que li ha reconegut 'la seva incansable dedicació i compromís amb la promoció de la pau, la justícia social, els drets humans i el desarmament, des d'una perspectiva universal'. En recollir el guardó, Oliveres ha recordat d'entrada i explícitament Carme Forcadell i el santcugatenc Raül Romeva i ha parlat de 'repressió injustificada' des de les instàncies estatals. En un acte al Parlament, el president de la Unipau ha fet una defensa de la no violència i ha assegurat que el premi és un 'reforç personal i col·lectiu' en defensa de la 'dignitat humana'.

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha reconegut el llegat d'Oliveres i ha apel·lat a la cultura de la pau i al compromís del país amb el pacifisme. Costa, que ha lamentat el paper d'Europa amb els refugiats i ha criticat la venda d'armament des dels estats, ha resolt que 'Catalunya sempre ha rebutjat qualsevol opció de violència hi ha optat per la via democràtica i del diàleg per als reptes polítics'.

Des de la primera edició, han estat distingits amb el premi Pepe Beúnza, primer objector de consciència al servei militar obligatori de l’Estat espanyol; les Mares de Soacha; Jovan Divjak, exgeneral que va defensar Sarajevo durant la Guerra dels Balcans; Women’s International League for Peace and Freedom; Joan Botam, pare caputxí i pacifista, i les Brigades Internacionals de Pau. L’any 2011 es va fer una distinció amb caràcter extraordinari al Parlament, com a representant de 'la continuïtat i el llegat' de les assemblees de pau i treva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.