Comença a caminar la plataforma Sant Cugat Lliure de Corrupció


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la plataforma

Moment de la presentació de la plataforma

Ciutadans a títol personal i partits com la CUP, ERC, MES i ICV han posat en marxa la plataforma Sant Cugat Lliure de Corrupció amb l'objectiu de fer pressió per desvincular el municipi d'irregularitats i depurar responsabilitats. L'agrupació s'emmiralla en la seva homòloga de Sabadell, creada per fer front al 'cas Mercuri', i ha arrencat la seva activitat amb un manifest que reuneix 200 signatures.

La plataforma s'ha presentat aquest divendres a la Casa de Cultura amb la presència d'una trentena de persones i la participació del periodista Oriol Güell, autor de l'article d''El País' 'Sant Cugat, capital del 3%', i Raul Garcia Barroso, advocat de l'acusació popular del 'cas Mercuri'.

Precisament Garcia Barroso ha animat la ciutadania a aplegar-se sota el paraigua de la plataforma per lluitar contra la corrupció.

Raul Garcia Barroso

Avui hem parlat de presumptes delictes que s'estan investigant. A mi m'han arribat coses de Sant Cugat. La gent s'ha d'implicar i això vol dir organitzar-se.


De la seva banda, el periodista Oriol Güell ha explicat les investigacions que l'han dut a situar Sant Cugat com a 'capital' del finançament il·legal de CDC a través d'obra pública. El periodista ha posat com exemple la construcció del pav 3, com conclou la sentència del 'cas Palau'. Güell també ha explicat per què creu que Sant Cugat, que, diu, apareix a tots els casos ara mateix judicialitzats, pot ser el paradigma del finançament del partit a través de donacions legals que poden encobrir comissions il·legals.

Oriol Güell

Les investigacions han demostrat que Sant Cugat és important. Al 'cas Palau' és l'únic municipi que apareix, al 'cas 3%' és dels primers i les nostres investigacions demostren que no és puntual.


A títol personal i des de la vessant de la responsabilitat ètica, Güell creu que aquest tipus de sistemes corruptes no poden funcionar tant de temps sense 'el coneixement o desconeixement intencionat' de responsables municipals. És per això que el manifest de la plataforma reclama 'deixar de ser la capital del 3%' i 'el feu de CDC i la seva corrupció', així com reclama tolerància zero amb el corruptes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.