La XES situa un horitzó a llarg termini amb el 30% del parc d'habitatge per a accés social


Temes relacionats

El govern defensa un pla d'habitatge que busca 'impactar en el mercat' (13/abr/18)

1.288 pisos fins al 2030, voluntat del govern en habitatge públic de lloguer per a Sant Cugat (12/abr/18)

ICV-EUiA, ERC-MES, Cs i la CUP-PC volen avortar el Pla d'Acció de Promusa i fer efectiva la reprovació del gerent (12/abr/18)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una promoció d'habitatge / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una promoció d'habitatge / Foto: ACN

La Xarxa d'Economia Social (XES) situa l'increment de la reserva d'habitatge per a col·lectius amb dificultats d'accés com a principal via per donar resposta a la crisi habitacional. La plataforma proposa passar del 1,6% actual al 30% que estableixen països com Dinamarca, i planteja fórmules com l'habitatge públic, la cessió d'ús i la masoveria urbana. L'entitat ha posat sobre la taula aquestes propostes en una jornada sobre habitatge social i cooperatiu, que ha tingut lloc aquest dissabte al Casal Torreblanca.

Durant la sessió, que ha aplegat una vuitantena de persones segons l'organització, s'ha posat de manifest com l'increment del preu de l'habitatge ha agreujat les dificultats d'accés i la necessitat de trobar solucions. La resposta passa, ha explicat a Cugat.cat el tècnic del l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental i membre de la XES Sant Cugat, Pau Nadal, perquè l'administració i la societat civil reservin una part del parc d'habitatge a col·lectius amb dificultats d'accés. Des de la plataforma plantegen fórmules com els pisos públics, però també altres modalitats com la cessió d'ús o la masoveria urbana.

Pau Nadal

Vol dir que una part del parc sigui habitatge públic o en altres modalitats d'accés com la cessió d'ús o la masoveria urbana.


En aquest sentit, Nadal ha situat l'horitzó a llarg termini en destinar el 30% del parc d'habitatge a aquest tipus de modalitats.

Pau Nadal

Actualment es destina 1,6% de l'habitatge a habitatge social i nosaltres parlem d'arribar a quotes com Dinamarca, on el 30% es destina a habitatge cooperatiu, de cessió d'us o social.


Nadal ha advertit que és un compromís que no es pot assolir únicament des dels municipis, ja que es tracta d'una problemàtica generalitzada i limitada per les competències. Tot i així, ha valorat mesures com el Pla d'Acció de Promusa per ampliar el parc d'habitatge públic de lloguer, però que han d'anar acompanyades d'altres respostes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.