La 60a Marxa Infantil obre la porta a un nou futur per a la prova


  • Comparteix:

La Marxa Infantil ha completat 60 edicions aquest diumenge amb una jornada marcada una vegada més per l'alta participació i el bon temps. És per això que el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), organitzador de la prova, vol obrir un nou escenari de cara al futur que passa per traslladar la cita esportiva a la tardor, per evitar els ajornaments per pluja habituals de la primavera, i demanar al parc de Collserola l'aixecament de la limitació en la participació. Enguany, poc més d'un miler de parelles ha participat a la Marxa Infantil, que ha tingut un recorregut de 10 quilòmetres per l'entorn de la serra.



La prova esportiva s'ha desenvolupat sense incidències destacables, més enllà d'un participant que ha hagut de ser atès per un esquinç. Gairebé la totalitat dels més 2.000 nens i nenes ha completat el recorregut passant per vuit punts de control i amb dues aturades tècniques per descansar, menjar i beure. Els infants expliquen que el que més els agrada és gaudir de la natura i dels amics.

Participants

El que m'agrada de la Marxa és passejar pel bosc i explicar-nos coses amb la parella. /Passejar pel bosc i el paisatge. /M'agrada tot. /Anar amb els amics, parlant i mirant el paisatge. /El primer any estava més cansada. /No m'agrada caminar perquè és avorrit.


L'edició d'enguany havia de tenir lloc fa dues setmanes, però es va ajornar per les previsions de pluja. De fet, el president del CMSC i coordinador de la prova, Silvano Bendinelli, ha explicat que l'organització es planteja canviar la data i que es torni a disputar a la tardor perquè la meteorologia és 'més estable'.

Silvano Bendinelli

Penso i he escrit al parc que el límit no és democràtic perquè deixa molts nens sense poder participar.


Aquest és el segon any que s'aplica la limitació de participants a causa de la nova regularització del Consorci del Parc de Collserola d'activitats esportives. Bendinelli ha qualificat la norma de 'no democràtica' ja que 'deixa molts nens fora' i ja ha demanat al parc que 'relaxi' la limitació per afavorir la participació a la tradicional cita, que podria arribar, assegura, als 3.000 inscrits.

Silvano Bendinelli

En clau de futur, el nombre de participants no el podem ampliar, però la data estem estudiant modificar-la i tornar a fer-la a la tardor.


De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat els valors que promou aquest esdeveniment.

Mercè Conesa

Moltíssima participació. Estem molt contents de poder acompanyar al Club Muntanyenc en la organització i agraïm als patrocinadors. Aquesta és una activitat importantíssima per la ciutat, que en ens cohesiona i ens fa partíceps dels valors de la natura, que tenim tan a prop.


Enguany, un euro de la inscripció, que té un cost de 13,50 euros, es destinarà al programa educatiu i d'integració d'infants amb trastorn de l'espectre autista del Grup TEA Sant Cugat. La classificació final es publicarà en les properes setmanes i l'entrega de premis tindrà lloc el 12 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.